MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » AK Partililerden büyük bir vefa örneği
AK Partililerden büyük bir vefa örneği

İBB Meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyeleri büyük bir vefa örneği sergileyerek teklif edilen 10. yıl caddesine merhum Erbakan’ın adı verildi.

 

Konuyla ilgili kendisiyle görüştüğümüz AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek “Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nde hem Başbakan hem de bir bilim adamı olarak önemli hizmetler yapmış bir devlet adamıdır.”
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Zeytinburnu’ndaki 10. Yıl Caddesi’nin bir kısmının adının “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi” olarak değiştirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarının 4. birleşimi, İBB Meclisi, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in Başkanlığında Saraçhane’deki belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıda “Zeytinburnu İlçesi Cadde İsim Değişikliği Hakkında Harita Komisyonu ile Kültür ve Turizm Sanat Komisyonu” müşterek raporu oylamaya sunuldu.

 
12 Haziran 2014 tarihli toplantı da, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın mezarının da bulunduğu “Mevlanakapıdan başlayıp, Vatan Caddesinin başına kadar olan caddeye” Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi isminin verilmesi CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen, büyük bir vefa örneği sergileyen AK Parti meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

 
Abubekir Taşyürek “Benzeri kıymet geçmişte Ecevit’e gösterildi”
Telefonla ulaşarak kendisine konu hakkındaki görüşlerini sorduğumuz AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek “Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nde hem Başbakan hem de bir bilim adamı olarak önemli hizmetler yapmış bir devlet adamıdır. Bu nedenle adının meftun olduğu kabristanın da bulunduğu önemli bir caddeye verilmesi meclisimizce uygun görülmüştür. Ayrıca bilindiği üzere İBB Meclisi geçtiğimiz dönemler de de benzeri kıymeti eski Başbakanlardan Sayın. Bülent Ecevit’e göstererek onun adını da Kartal’daki önemli bir kültür merkezine vermişti” dedi.

📆 17 Haziran 2014 Salı 14:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR