MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Sağlık, Toplum » AMBALAJ ATIKLARI YENİDEN TOPLANIYOR
AMBALAJ ATIKLARI YENİDEN TOPLANIYOR

KORONAVİRÜS NEDENİYLE TOPLANAMAYAN AMBALAJ ATIKLARI YENİDEN TOPLANIYOR

Tüm Dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına Koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ve Mayıs aylarında toplum sağlığını korumak amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından iş yerleri, siteler ve konutlardan rutin olarak toplanan kağıt, plastik, cam, metal gibi her türlü ambalaj atıklarının alımına bir süreliğine ara verilmişti.

Salgın nedeniyle alınan tedbirlerin ardından hayatın yeniden normalleşmeye başlamasıyla birlikte, 1 Haziran’dan itibaren ambalaj atıklarının alımı ile Ataşehir Belediyesi’nin gelenekselleşen “Kazandıran Atık Pil” kampanyasına yeniden başlandı.

Bu kapsamda mahalle ve sokaklarda bulunan geri dönüşüm kumbaraları temizlenip, dezenfekte edilerek kullanıma hazır hale getirildi. Bu çalışmalarla birlikte böylece geri dönüşüm çalışmaları Ataşehir’de tekrar başladı.

Doğal kaynakların daha verimli kullanılması için geri dönüşüme büyük önem veren Ataşehir Belediyesi; ambalaj, cam, pil, elektronik atık ve bitkisel atık yağ gibi dönüşebilir atıkları kaynağında toplayarak geri dönüşüme tekrar kazandırıyor.

Ambalaj atıklarının içine maske ve eldiven başta olmak üzere çöp niteliğindeki atıkların atılmaması gerektiğini belirten Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Şefi Çiğdem Kara, özellikle Ataşehirlilerin bu konuda gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini söyledi. Kara, “Ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesislerinde elle ayrıştırıldığı için, diğer atıkların geri dönüşüm kumbaralarına atılması sağlık açısından risk oluşturuyor. Ataşehirlilerin bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Temiz ve yaşanabilir bir dünya için geri dönüşüm çalışmalarını destekledikleri için vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Galeri
📆 01 Haziran 2020 Pazartesi 20:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR