MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Ataşehir’de Ekim Ayına Dikkat!
Ataşehir’de Ekim Ayına Dikkat!

Ataşehir ekim ayında birbirinden renkli ve eğlenceli kültürel aktivitelerle dolu. Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü konserler, yetişkin ve çocuk tiyatroları, yazar imza günleri, çocuk sinemaları, seminerler, atölyeler ve daha birçok etkinliğe imza atıyor.

 

Yeni sanat sezonunda dolu dolu hazırlanan programda Erkan Oğur’dan İsmail Hakkı Demircioğlu’na, Özgür Mumcu’dan Tuna Kiremitçi’ye, Altan Öymen’den Onur Behramoğlu’na, Ayhan Sicimoğlu’ndan Gülşah Elikbank’a birbirinden değerli konuklar ağırlanacak.

Türk Halk Müziği’nin iki usta sanatçısı, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu 5 Ekim Çarşamba günü saat 20.30’da Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuvarı Ataşehirli sevenleri için seslendirecek.

19 Ekim Çarşamba günü saat 20.30’da başlayacak etkinlikte ise “Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars” Ataşehirlilerle buluşacak. Doyasıya dans, eğlence ve muhabbete davet eden etkinlikte; bolerolar, salsalar, cha-chalar ve özel sürprizlerle müziğe doyulmaz harika bir gece yaşanacak.

12 Ekim Çarşamba günü İstanbul Halk Tiyatrosu tarafından “Alevli Günler” sahnelenecek. Oyuncular Cem Davran, Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin ve Selin Yeninci tarafından sahnelenen oyunda, farklı olana yaşam hakkı vermeyen sistemin komedisi anlatılıyor.

26 Ekim Çarşamba günü ise İstanbul Meydan Sahnesi tarafından “Her Yöne 90 Dakika 2” isimli oyun sahnelenecek. Ahmet Çevik, Sinan Bengier, Ender Gülçiçek, Hülya Şen, Yelda Alp ve Melek Şahin tarafından sahnelenecek oyunda pek çoğumuzun gördüğü gerçek olaylar mizahi bir yolla izleyiciye anlatılıyor.

Çocuklar için 10 farklı tiyatro oyunu, 4 farklı sinema  

Çocuk tiyatrosu etkinlikleri kapsamında Altınok Tiyatrosu tarafından “Sindrella” ve “Balerin Prensesler” isimli oyunlar, Fabrika Sanat tarafından “Çizmeli Kedi” ile “Koşkoş ve Ejderha” isimli oyunlar, Tiyatro Alkış tarafından “Mavişler Uzayda” ve “Ben Çöp Değilim” isimli oyunlar,  Tiyatro Yeni Çizgi tarafından da “Kralın Yeni Giysisi” ve “Aslan Kral Kocadiş ile Tırmık” isimli oyunlar sahnelenecek.

Etkinliklerin çocuk sineması kısmında birbirinden renkli 4 film çocukları bekliyor. “Kung-Fu Panda 3”, “Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası”, “Kuzular Firarda” ve “Snoopy ve Charlie Brown Peanuts” isimli filmler Ataşehirli çocuklarla iki seans halinde buluşacak.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapılacak, “Müzikal Tiyatro Atölyesi”nde ise çocuklar müzikal bir yolculuğa katılacaklar. Hafta sonları iki grup halinde düzenlenecek Müzikal Tiyatro Atölyesi’ne 12’şer çocuk katılacak.

Ataşehir’e Pazar Sohbetleri geliyor

Ekim ayı etkinlikleri kapsamında hazırlanan Pazar Sohbetlerinde Ataşehirliler, Tuna Kiremitçi ile “Müziğin Edebiyatı, Edebiyatın Müziği” konusu üzerine 9 Ekim’de bir araya gelecek.

Pazar Sohbetlerinde Edebiyat dünyasında Gülşah Elikbank ve Onur Behramoğlu ile “Şiir, Aşk ve Çağdaş Kalp Ağrıları” konusu üzerine şiir ve hayata dair sıcak bir sohbet gerçekleştirilecek.

Ekim ayının üçüncü pazarında Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve Akademisyen Özgür Mumcu ile ilk romanı “Barış Makinesi” üzerine keyifli bir söyleşi yapılacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın hemen arkasından 30 Ekim Pazar günü Gazeteci, Yazar ve Siyasetçi Altan Öymen ile “Cumhuriyet’ten Bugüne” isimli sohbet gerçekleşecek.

Her Salı bir konferans

Ekim ayı etkinlikleri içerisinde düzenlenecek konferanslarda ise Didem Yeşim Pektok tarafından 4 Ekim Salı günü İş Arama Sürecinde Özgeçmiş ve Mülakat Görüşmelerine Hazırlık konulu “Aradığınız Benim” isimli konferans, Ebru Tuay Üzümcü tarafından da 11 Ekim Salı günü kadın yaşamına bir psikolojik danışman ile beraber ışık tutulacak “Ben Değişirsem Hayatım Değişir” isimli kişisel gelişim semineri düzenlenecek.

18 Ekim Salı günü NFS Yaşam Okulu tarafından “NeFeSe İlk Adım” isimli Doğal Nefes Teknikleri Semineri, 25 Ekim Salı günü de Ayça Kaya tarafından “Kalıcı Kilo Vermenin Püf Noktaları” isimli Sağlık Semineri düzenlenecek. Seminerler Ekim ayı boyunca her Salı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde saat 14.00’da başlayacak.

6 atölye Ataşehirli çocukları bekliyor

Ekim ayında Düştepe Oyun Müzesi’nde ise 6 farklı atölye Ataşehirli çocukları bekliyor. “Ebru Atölyesi”, “Seramik Atölyesi” “Kaşif – Müze Oyunu”, “Masal Yazım ve Anlatım Atölyesi”, “Cambazlık Oyun Atölyesi” ve “Müzede Hazine Macerası” isimli atölyeler seanslar halinde Ataşehirli çocukları masal ve oyun dünyasına davet ediyor.

Ahmet Telli ile şiir dolu bir söyleşi

Etkinliklerin söyleşiler kısmında toplumcu ve gerçekçi şiirin özgün şairlerinden Ahmet Telli’nin katılacağı “Ahmet Telli ile Söyleşi ve Şiir Dinletisi”nde; Ataşehirliler usta şair ile tanışma, sohbet etme ve kendisinden şiirlerini dinleme fırsatı bulacak. Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde düzenlenecek dinleti 30 Ekim Pazar günü saat 18.00’da başlayacak.

Konserler, yazar imza günleri, yetişkin ve çocuk tiyatroları, çocuk sinemaları ve seminerler Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, Ahmet Telli ile söyleşi Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde, çocuklar için Atölyeler ise Düştepe Oyun Müzesi’nde düzenlenecek.

 

📆 27 Eylül 2016 Salı 10:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR