MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » Aydos Kütüphanesi Öğrencilerin Ders Çalışma Adresi
Aydos Kütüphanesi Öğrencilerin Ders Çalışma Adresi

 

 

Sayısal kütüphanecilik sistemini kullanan ilk belediye kütüphanesi olma özelliği taşıyan Aydos Kütüphanesi, açıldığı günden bu yana öğrencilerin en uğrak ders çalışma adresi oldu.

 

Teknolojik anlamda her geçen gün yenilenen Aydos Kütüphanesi, 29 bin basılı kitapla Sultanbeyli halkına hizmet veriyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği kütüphane, kaynak zenginliği ve uygun ders çalışma ortamıyla özellikle öğrencilerin okuldan sonra en çok vakit geçirdiği yer haline geldi.

aydos-kütüphnesi-1

 

29 bin kitaplık zengin içeriği ve çalışma sınıflarından oluşan Aydos Kütüphanesi, teknolojik alt yapısıyla birçok kütüphaneden ayrılıyor. Kütüphane, radyo dalgaları ile veri tanımla sistemini (RFID) ülkemizde ilk kullanan belediye kütüphanesi olma özelliği taşıyor. Bu gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken Aydos Kütüphanesi, bir süre önce de online otomasyon sistemiyle kapılarını internetten de kitapseverlere açmıştı.

 

Aydos Kütüphanesi sorumlusu Nusret Sönmez, kütüphaneyi her gün yaklaşık olarak 150 ve üzeri öğrencinin ziyaret ettiğini söylüyor. Sönmez, “Aydos Kütüphanemize açıldığı günden beri öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. 4 bini geçen üyemiz bulunuyor. Özellikle öğrenciler okuldan arta kalan vakitlerinde kütüphanemizde ders çalışıyor, kitap okuyor ve araştırma yapıyor. Öğrencilerin yanı sıra burası sınavlara hazırlanan kişilerinde ders çalışma adresi oldu. Uygun çalışma ortamıyla yediden yetmişe herkes kütüphanemizden yararlanıyor” şeklinde konuştu. Sönmez ayrıca öğrencilerin kütüphaneyi daha çok tanımaları ve kütüphaneden daha fazla yararlanmaları için okullarla projeler yürüttüklerini ifade etti. Geçtiğimiz yıl hemen hemen ilçe genelindeki tüm okulların öğrencilerini proje kapsamında kütüphaneye getirdiğini kaydeden Sönmez, “Öğrencilere kütüphaneyi nasıl kullanmaları gerektiği konusunda proje kapsamında bilgiler aktardık. İnternetten nasıl kitap arama yapacaklarını öğrettik ve bu proje çok faydalı oldu” dedi.

 

Sultanbeyli’de İstanbulensis Gençlik Merkezi ve Aydos Kütüphanesi olmak üzere iki kütüphane bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Hasanpaşa Mahallesi’nde hizmete girecek olan Hasan Hüsnü Paşa Kütüphanesi’nin de açılmasıyla bu sayı üçe çıkacak. İlçede bulunan kütüphanelerin tamamı ortak veri tabanı ile yönetiliyor. Kütüphanenin birine üye olunarak diğer kütüphanelerden de yararlanılabiliyor. Ayrıca Aydos Kütüphanesi’nde bulunan Matematik ve Türkçe öğretmenleri haftanın belirli günlerinde öğrencilere derslerinde yardımcı oluyor.

Galeri
Etiketler: ,
📆 15 Ocak 2014 Çarşamba 09:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR