MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Toplum, Ümraniye » Bakan Kurum Millet Bahçesinde Gürültü Bariyerini İnceledi
Bakan Kurum Millet Bahçesinde Gürültü Bariyerini İnceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Millet Bahçesi’nde uygulamaya konulan gürültü bariyeri projesini inceledi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile birlikte incelemelerde bulunan Bakan Kurum, “İnşallah İstanbul’un çeşitli noktalarında vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için bunun gibi projeleri ilgilendiren her alanda yapacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Millet Bahçesi’nde uygulamaya konulan gürültü bariyeri projesini inceledi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile birlikte incelemelerde bulunan Bakan Kurum, “İnşallah İstanbul’un çeşitli noktalarında vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için bunun gibi projeleri ilgilendiren her alanda yapacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki üç nokta uygulanan projelerden biri olan Ümraniye’deki gürültü bariyeri projesini inceledi. Ümraniye Millet Bahçesi’nde tamamlanmak üzere olan projeyi yerinde gören Bakan Kurum, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile birlikte çalışmaları yerinde görerek bilgi aldı. Bakan Kurum, incelemenin ardından elektrikli aracın direksiyonuna geçerek, millet bahçesi içerisinde amatör spor kulüpleri için yapılan halı saha ile mini golf sahasını gezdi.

“Vatandaşların sağlığını ilgilendiren her alanda yapacağız”

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,“Gürültü bariyeri bizim çevremizi, doğamızı, insanlarımızın sağlığını korumak adına geliştirdiğimiz, projelendirdiğimiz ve Türkiye’nin 2023 yılına kadar 60 bin metrekare gürültü bariyeri yapma hedefiyle yola çıktığımız bir projemiz.

Dünya sağlık örgütü verilerine baktığınızda İstanbul, en gürültülü beş şehir arasında yer alıyor. İstanbul’umuzda belediyelerimizle birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Belediyelerimiz vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı parklar, bahçeler, konutlar, yaşam alanlarında gürültü haritaları çıkarıyorlar.

Bu gürültü haritaları çerçevesinde insan sağlığını etkileyebilecek alanlarda  da belediyelerimizle birlikte gürültü bariyeri projelerimiz var. Bu kapsamda İstanbul’da üç alanda çalışıyoruz. Birisi Ümraniye E-80 karayolu güzergahı üzerinde, biri Maltepe D-100 karayolu, diğeri de Beyoğlu Haliç güzergahı üzerinde üç projemiz var.

Hedefimiz 2023 yılına kadar en az 60 bin metrekare gürültü bariyeri projesini tamamlamaktır. Bu kapsamda ilk projemizi Ümraniye’de Ümraniye Belediyemiz ve İller Bankası Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğümüzle birlikte gerçekleştirdik. Yüksekliği yaklaşık dört buçuk metreyi bulan ve bin 300 metre uzunluğunda, yaklaşık 6 bin metrekare gürültü bariyerini tamamlamak üzereyiz.

Tabi önemli bir proje bu. Tabi proje kapsamında Ümraniye Belediyemizle yürüttüğümüz bu projeye 5 milyon lira hibe desteği sağladık. Ben çok teşekkür ediyorum Ümraniye Belediyemize, projemize vermiş olduğu destekten ötürü. İnşallah İstanbul’un değişik noktalarında vatandaşlarımızın sağlığını, huzurunu ilgilendiren her alanda yapacağız” şeklinde konuştu.

Proje bittikten sonra hem Ümraniye Millet Bahçesi’ni kullanan vatandaşların hem de çevredeki konutlarda yaşayanların daha sağlıklı bir ortamda yaşayacağını belirten Bakan Kurum, “İlk başta baktığımız verilerle, proje yapılmadan gürültü haritasına baktığımızda 132 desibel gürültü vardı. Proje yapıldıktan sonra gürültü haritalarına baktığımızda ise 60 desibele kadar buradaki gürültü düşmüş durumda.

Burada insan sağlığını rahatsız etmeyecek desibelin yaklaşık 60 desibel olması gerekiyor. Anlık ölçümlere baktığınızda da yaklaşık 54,8-59 nokta desibel buradaki gürültüyü ölçüyoruz.

Bu anlamda projemiz çok önemli. Tamamen yerli malzemeden Türkiye’de üretilmiş ve çevreye, doğaya uyumlu, hiç kimseyi rahatsız etmeyen, insanlarımızın daha huzurlu bir şekilde burada oturmalarını sağlayan, yine arkamızda konutlarda yaşayan vatandaşlarımızın daha huzurlu bir ortamda yaşamalarını temin etmek amacıyla bu projeyi yürütüyoruz” diye konuştu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise, “Bakanıma, Ümraniye’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu desteğin ufak bir parçası, sağ olsunlar Ümraniye’nin dışında bütün Türkiye belediyelerine ciddi şekilde destek veriyorlar. Ben böyle bir projeyi ve bizim önümüzü açtığı için teşekkür ediyorum. Bizim arkadaşlara bu yaptıkları teknik çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Galeri
📆 18 Ağustos 2020 Salı 10:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR