MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Yaşamın İçinden » BEN DUYDUM NAĞMELERDEN SEVGİ DÖKÜLDÜ
BEN DUYDUM NAĞMELERDEN SEVGİ DÖKÜLDÜ

Geçtiğimiz günlerde Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde tamamı Belediye personelinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun bir konseri vardı.
Kartal Belediyesi Personel Türk Halk Müziği Topluluğu adını verdikleri koro topluluğunun sevgi dolu koristleri o gece Kartal’lılara adeta türkü şöleni yaşattılar…
Böylesine güzel bir topluluğun, sevgi dolu gönüllü insanların nasıl bir araya geldiklerini ve bu koro fikrinin nasıl ortaya çıktığını merak ettim.
Kartal Belediyesi Personel Türk Halk Müziği Topluluğu, yine Belediye personeli olan Usta Öğretici şef Birkan Çelik tarafından kurulmuş.
Hiç bir ticari kazanç beklemeksizin tamamen gönüllülerden oluşan koronun bu kadar başarılı olmasının sırrı meğerse işin içine maddiyat karışmamasıymış.
Onca yoğunluğun içerisinde böylesine meşakkatli bir iş için vakit ayıran insanlarla çalışmanın verdiği manevi hazdan olsa gerek Şef Birkan çelik’te çok mutlu gözüküyordu konser gecesi.


Peki kim bu Birkan Çelik;
Birkan Çelik Beykoz Üniversitesi işletme yönetimi, Atatürk Üniversitesi iş sağlığı ve güvenliği Teknikeriliği bölümlerinden mezun olmuştur. Milli eğitim bakanlığı kartal halk eğitim akşam sanat okulunda ve milli eğitim bakanlığı Beykoz halk eğitim akşam sanat okulunda usta öğretici olarak görev yapmıştır.


2018 Yılında Personel Türk Halk Müziği Topluluğu olarak İlk konserlerini vermişler İkinci konserlerini de 18 Aralık 2019’da sevgi konseri olarak , Türk halk müziğinin sevilen eserlerini icra etmişlerdir.
O gece ayrı bir güzellikte konserlerine konuk sanatçı olarak volkan yılmazer’in katılmış olması olmuştur.
Kartal Belediyesinin farklı Müdürlüklerinde görev yapan koristlerle Şef Birkan Çelik çok daha güzel işlere imza atacak gibi görünüyor…
Kendilerine çıktıkları yolda başarılar diliyorum…
Murat Karaca

Galeri
📆 25 Aralık 2019 Çarşamba 23:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR