MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum, Yaşamın İçinden » BU GÜN BİR GELİNCİK GÖRDÜM, KALDIRIMIN KOYNUNDA
BU GÜN BİR GELİNCİK GÖRDÜM, KALDIRIMIN KOYNUNDA

Dolu dizgin giderken hayatlarımız bizlere bir mola verdiren gözle görülmeyecek kadar küçük bir virüs bize her şerde bir hayır vardır dedirtti..


Belkide bir dinlenme bir farkındalık oluştu hayatımızda.
Doğadan kopmuştuk, betonlaşmış yığınlar arasında koştura koştura yaşamaya çalıştığımız bir hayatımız vardı.


Hem Doğa’dan kopup hem de doğa’ya hunharca zarar verdik.
Şimdi Doğa bize küstü ve kendinden ayırdı… Artık sadece camlardan bakabiliyoruz çiçeklere, kuşlara ve güneşe..Dokunabiliyormuyuz hayır, koklayabiliyormuyuz hayır….


Peki neydi bu kadar koşturmaca hayatımızda çocukların eğitimi sınavları mıydı? Özel okullar, özel öğretmenlermiydi ? Şimdilerde sadece TV’lerden almaya çalıştığımız eğitimmiydi?


Ama sınavlarda en başarılı öğrenciler köylerde zor şartlar altında, kalabalık aileler içerisinde tek göz odalar da ders çalışmaya çalışan çocuklar değilmiydi?


Ya Şehirlerde ki hayatlarımızda, spor salonlarına gitsin, müzik kurslarına gitsin, yüzmeye gitsin,dil eğitimi alsın diye dershane ve özel öğretmenlerden ders gören öğrenciler değildi değil mi.


Doğal ortamlarında özgürce yaşayan bahçesinde çocukların hayvanların özgürce koştuğu,ağaçlara tırmanıp meyve toplandığı,kümesten taze yumurta alınıp yendiği,komşuların çat kapı geldiği ortamda büyüyen çocuklardı…


Hiç bir masal, bir varmış bir yokmuş diye başlayıp, gökdelenin 20.katında bir çocuk varmış, annesi babası işe gidermiş, o bakıcısıyla evde kalırmış,bütün gün çizgi film seyredermiş ve çok mutluymuş demez..


Anne Babaya hasret çocuklarımız şimdi yedi yirmi dört bizim kollarımızda..


Bu gözle görülmeyecek kadar küçük virüs kendi masalımızda gözden kaçırıp mutluluğu nerede kaybettiğimizi bulmak için iyi bir fırsat, bu şansı kaçırmayalım..Sizi mutlu edecek “en doğruyu bulun ve uygulayın bir daha böyle şans bir daha gelmeyebilir..


Tüm Dünya’yı denetimi altına aldığı gibi bizimde yaşadığımız hayatı sorgulamamızı, kaçırdıklarımızı farketmemizi ve görmediğimiz güzellikleri görmemizi sağladı..


Bugün kaldırımlarda ilk defa gelincik gördüm meğer bu kalabalık olmasa gelincikler tarla oluyormuş..


Bizim hunharca koşturmaca ile Doğa’ya iyi davranmamızdan şimdi pencereden bakıyorum gelinciklere..İntikamını aldın bizden Doğa ama ben inanıyorum ki yüzünü güneş tekrar gösterecek..


Güneşli Günlere..

Suna Böğürcü

📆 01 Nisan 2020 Çarşamba 12:55   ·   💬 1 yorum   ·  

“BU GÜN BİR GELİNCİK GÖRDÜM, KALDIRIMIN KOYNUNDA” için bir yanıt

  1. KSG dedi ki:

    Merhaba, çok güzel bir yazı olmuş.Umarım devamı gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR