MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Dakikada 5 bebek hayatını kaybediyor!
Dakikada 5 bebek hayatını kaybediyor!

Ramazanın bereketini açlık çeken bebekler ile paylaşalım

 

 

Dünyada yılda 137 milyon bebek doğuyor, lakin 6.3 milyonu beşinci yaş gününü göremeden hayata veda ediyor. Çoğunluğu 24 Afrika ülkesinde olan üç milyon bebek her yıl doğrudan yetersiz beslenme veya dolaylı sonuçları nedeniyle kaybediliyor. Dakikada 5 bebek. Yeryüzü Doktorları bu Ramazanda da “Bebekler Aç’lığa Dayanamaz” diyerek Ramazanın bereketini, açlık çeken anne ve bebekler için paylaşmaya davet ediyor.

 

 
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) dünya genelinde 119 milyon çocuğun kronik beslenme yetersizliği sınırında olduğunu ve yardım edilmemesi halinde 15 yıl içinde yaklaşık 70 milyon çocuğun ölebileceğini açıkladı. UNİCEF’in raporunda dünya genelinde yoksulluk, hastalık ve yetersiz beslenme yüzünden 2030 yılına kadar yaklaşık 70 milyon çocuğun beş yaşını görmeden ölebileceği kaydedildi. Yeryüzü Doktorları bu Ramazanda açlıkla mücadele için önemli bir kampanya düzenliyor: Bebekler Açlığa Dayanamaz! Sağlık çalışmalarının yapıldığı Kongo DC, Kenya, Çad, Gana, Somali, Gazze, Nijer gibi yoksul coğrafyalarda Yeryüzü Doktorları, bu Ramazanda binlerce anne ve bebeğin açlıkla savaşına yardım eli uzatıyor.

Her yıl 6 milyon bebek 5 yaşını göremeden ölüyor
Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, dünyadaki en önemli sorulardan biri olan açlık ile ilgili son verileri açıkladı; “Dünya genelinde yılda 137 milyon bebek doğuyor, lakin 6.3 milyonu beşinci yaş gününü göremeden hayata veda ediyor. Bu bebeklerin çoğunluğu gıda krizi içinde bulunan 24 Afrika ülkesinde doğuyor. Her yıl üç milyon bebek doğrudan yetersiz beslenme veya dolaylı sonuçları nedeniyle kaybediliyor. Dakikada 5 bebek. Açlığın yaygın olduğu coğrafyalarda zatürre, ishal, sıtma, tüberküloz, kızamık gibi enfeksiyon hastalıkları bebek ölümlerinin önde gelen nedenleri arasında yer alıyor. Afrika’da 3 dakikada bir çocuk sıtma nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünyada her yıl 1,3 milyar ton gıda israf edilirken yetersiz beslenen bir bebeğin günlük besini için gerekli 65 kuruş maalesef temin edilemiyor. Bu içimizi acıtan bir tablodur”.

Bir bebek 90 TL ile 100 gün doyabiliyor!
Kampanya ile ilgili bilgi veren Dr. Kınık; “Bebekler Açlığa Dayanamaz kampanyasında bu 3. yılımız. Bu yıl Suriye ve Yemen başta olmak üzere politik karışıklıklar ve insani krizler yüzünden yoksun kalmış ve açlık sıkıntısı çeken bölgelerde yaşayan anne ve çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz. Bir bebeğin 1 aylık tıbbi beslenme bedeli 30 TL, iki aylık tıbbi beslenme bedeli 60 TL ve 100 günlük tıbbi beslenme bedeli ise 90 TL. Kampanyaya destek olmak isteyenler www.yyd.org.tr adresinden online bağış yapabilir ya da MAMA yazıp 6612’ye SMS atarak 5 TL bağışlayabilir”.

📆 24 Haziran 2015 Çarşamba 12:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR