MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » Davutoğlu adım adım Genel Başkanlığa doğru yürüyor
Davutoğlu adım adım Genel Başkanlığa doğru yürüyor

Türkiye’nin ilk kez halk oylamasıyla cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından AK Parti’de “genel başkan kim olacak?” soruları gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor.

 

 

Erdoğan’ın milletvekilleri, il başkanları ve parti üyeleriyle yaptığı istişare toplantılarında “partinin başında kimi görmek istiyorsunuz?” sorusuna, parti üyelerinin büyük bir çoğunluğunun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ismini verdi. Davutoğlu’nun 27 Ağustos’da yapılacak olan kongrede genel başkan olması durumunda Başbakan olacak ve kabinede de büyük bir değişikliğe gitmesi bekleniyor.
10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti’de ‘genel başkan kim olacak?’ tartışmaları devam ediyor.

 
“DAVUTOĞLU’NUN İSMİ İLK SIRADA”
Erdoğan’ın bu hafta milletvekilleri, il başkanları ve parti üyeleriyle yaptığı istişare toplantılarında parti üyelerine “partinin başında kimi görmek istiyorsunuz?” sorusu yöneltildi. Parti üyeleri tek bir isim yazarak kapalı zarflarla AK Parti’nin başında kimi görmek istediklerini ilettiler. Kapalı zarfların açılması ile birlikte parti üyelerinin bir çoğunun AK Parti Genel Başkanı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu görmek istediklerini söylediler.
Öte yandan parti üyelerinden bazıları ise AK Parti Genel Başkanı olarak, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin ve Bülent Arınç’ı görmek istediklerini yazdılar.

 
“GENEL BAŞKAN İSMİ PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK”
AK Parti genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından AK Parti’nin yeni genel başkanın isminin açıklanması bekleniyor. Yapılan istişare toplantıları da burada değerlendirilerek 27 Ağustos’ta genel kurulda aday olacak isim açıklanacak.

 
“PARTİ ÜST KADEMESİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK”
27 Ağustos’ta yapılacak olan olağanüstü büyük kongrede yeni genel başkanın seçilmesinin ardından AK Parti’nin üst kademesinde de değişikliğe gidilecek. Kulislerde adı AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için geçen Davutoğlu’nun genel başkan seçilmesi durumunda partisinin üst kademesinde değişikliğe giderek, AK Parti’yi 2015’te yapılacak olan genel seçimlere hazırlayacak.
2015 genel seçimlerine Davutoğlu başkanlığındaki AK Parti’nin yeni bir kadro ile seçimlere girmesi bekleniyor.

 
“KABİNEDE REVİZYONA GİDİLECEK”
İsmi ön plana çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından kabinede de büyük ölçüde değişiklik yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk halk oylaması ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini devralmasının ardından kabinenin kurulması için Davutoğlu’na yetki verecek. Erdoğan’dan yetkiyi alacak olan Davutoğlu’nun ise kabinede revizyona gitmesi bekleniyor. Davutoğlu’nun başbakan yardımcılıkları ve bazı bakanlıklarda değişikliğe gidecek ve 2015 genel seçimlerine bu kadro ile girecek.

 
“ERDOĞAN ‘A TAKIMI’ İLE BİRLİKTE GİDİYOR”
28 Ağustos’ta TBMM’de yemin ederek görevi resmen Abdullah Gül’den devralacak olan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlıktaki A takımı ile birlikte Çankaya Köşkü’ne çıkacak. Erdoğan’ın danışmaları ile Çankaya Köşkü’ne giderek yoluna devam edecek….(İHA)

📆 16 Ağustos 2014 Cumartesi 16:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR