MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Toplum » Dünya, Tuzla Belediyesi’nin Karbon Ayak İzi Ölçüm Standardını Takip Edecek
Dünya, Tuzla Belediyesi’nin Karbon Ayak İzi Ölçüm Standardını Takip Edecek

Birleşmiş Milletler’in çevresel performans ölçümü projesinde dünya belediyelerini temsilen Tuzla Belediyesi seçildi. Tuzla Belediyesi, iklim değişikliği başta olmak üzere tüm çevresel etkilerin ortaya çıkartıldığı projede kazandığı bilgi ve deneyimi diğer belediyeler ile paylaşacak.

 
Tuzla Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çevre Örgütü (UNEP) önderliğinde Almanya Berlin Teknik Üniversitesi ve Japonya Kogakuin Üniversitesi tarafından yürütülen ve Türkiye’de Metsims Sustainability Consulting firması tarafından danışmanlığı yapılan projeye tüm dünyadan belediyeleri temsilen davet edildi. Proje, yeni uygulamaya giren ve firmaların yanında kamu kurum ve kuruluşlarının da çevresel performansının en detaylı şekilde irdeleneceği ISO 14072 Kurumsal Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (O‐LCA) standardının farklı sektörlerden ve ülkelerden seçilen firma ve kurumlarda uygulamasını içeriyor. Meksika Merkez Bankası ile birlikte Tuzla Belediyesi projede kamu sektörünü temsil eden iki kurum oldu.

Dünyanın Gözü Tuzla Belediyesi’nin Çevre Hizmetlerinde Olacak
Tuzla Belediyesi bu proje ile belediye hizmetlerini yerine getirirken ortaya çıkan çevresel etkilerini, iklim değişikliği başta olmak üzere kapsamlı bir şekilde ortaya çıkartmayı planlıyor. Bu sayede Tuzla Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadelede odaklanması gereken aktivite ve hizmetlerin ortaya çıkartılması ve bunların azaltımı yönünde hedefler konulması amaçlanıyor. Projeye tüm dünyadan davet edilen kurumlar arasında tek belediyenin Tuzla Belediyesi olmasının dikkat çekici olduğu ve projede kazanılan bilgi ve deneyimlerin Türkiye başta olmak üzere tüm dünya belediyeleri ile paylaşılacağı belirtildi.

ISO 14072 Standardını Türkiye ve Dünyada Uygulayan İlk Belediye Olacağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Belediyemizin çevre ve insan sağlığına olan duyarlılığı ve bu yöndeki çalışmaları biliniyor. Bunu uluslararası standartlara göre uluslararası katılımcıların olduğu bu projede ölçülebilir hale getirmek istiyoruz. Ölçülenin yönetimi her zaman için daha kolay olmuştur. ISO 14072 Kurumsal Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi standardını Türkiye ve dünyada uygulayan ilk belediyeyiz” diyerek projenin önemine değindi.
Tuzla Belediyesi’nin güçlü veri altyapısı olduğunu belirten Başkan Yazıcı, özellikle iklim değişikliği ile mücadelede karbon ayak izini azaltmak için elektrikli araç satın alımı gibi çalışmaları olduğunu söyledi.


📆 06 Haziran 2016 Pazartesi 10:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR