MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
ENGELLİLER UZAYA ÇIKACAK

ENGELLİLER AYA AYAK BASACAK

Kâğıthane Belediyesi’nin Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler; yarın saat 11.00’da Uzay Evi’nin misafiri olacak.

Kâğıthane Belediyesi, ilçedeki engelli bireylerin eğitim hayatlarına katkıda bulunmak ve motivasyonlarını artırmak adına uzay eğitimleri verecek.

Kâğıthane Belediyesi’ne bağlı Uzay Evi’nde eğitim alacak engelli öğrenciler birçok simülasyona katılacak. Engelliler ilk olarak astronot kıyafetleri giyerek gezegenleri tanıyacak, Ay Küre uygulamasıyla Ay hakkında bilgiler edinecek. Similatörü kullanarak Ay’a iniş gerçekleştirecek. Yer çekimi simülasyonuna katılarak uzaydaki ağırlık kavramı hakkında eğitim alacak. 180 derecelik ekranda ise uzayla ilgili video eğitimlerine katılacaklar. Sonrasında ise uzay teleskopu ile gökyüzü gözlemi yapacaklar.

Eğitim ve gözlemlerin ardından engelli öğrenciler boyama etkinliğine katılarak uzay ile ilgili hayal ettiklerini resme dökecekler. Öğrencilerin resimleri 180 derecelik ekrana yansıtılarak çizgi film şeklinde izlenime sunulacak.

Kâğıthane Belediyesi son beş yılda engelliler yararına birçok projeyi hayata geçirdi. Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nin hizmete açılmasıyla ilçedeki engellilere; el sanatları, müzik, resim, drama, mutfak eğitimleri veriliyor. Yanı sıra engelliler her yıl Şile’deki tatil kampında günü birlik misafir ediliyor. Deniz ve güneşle iç içe bir gün geçiriyor.

Kâğıthane Belediyesi, engelli bireylerin beden ve zihin sağlığını güçlendirmek adına spor eğitimleri de veriyor. Bugüne kadar binlerce engelli bireye masa tenisi, aerobik, basketbol ve yüzme branşlarında ücretsiz eğitimler verildi.

Kâğıthane Belediyesi Uzay Evi Adres: Çağlayan, 34403 Kâğıthane/İstanbul

📆 09 Ocak 2024 Salı 11:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR