MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum, Yaşamın İçinden » ERKEN SEÇİM BU DÖNEMDE OLMAZ
ERKEN SEÇİM BU DÖNEMDE OLMAZ

Meclis açıldı, siyasi hareketlilik başladı…

KULİSLERDE ERKEN SEÇİM SÖYLENTİLERİ…

CHP milletvekillerinin bir bölümünde erken seçim beklentisi var. Ama onun dışında AK Parti, MHP, İYİ Parti ve HDP milletvekillerinin öyle bir beklentisi yok. CHP’lilerin önemli bir bölümü de bu yıl beklemiyor. Erken seçimi savunanlar, “Ekonomik zorluklar başlayacak, o nedenle yıpranmadan seçime gider” tezini savunuyor. Karşı çıkanların gerekçeleri ise farklı. Ekonomideki zorlukların aşılacağını savunuyorlar.

“Cumhurbaşkanımızın 3 yıl daha görev süresi var. Neden erken seçime gitsin” görüşünü dillendiriyorlar. Daha önemlisi, iktidar milletvekilleri de muhalefet milletvekilleri de erken seçim istemiyor.
Çünkü, her seçimde Meclis’in yüzde 70’i yenileniyor. Milletvekili erken seçimi neden istesin? Seçime gidip gelmemek de var.

PANDEMİ gerçekten de dünyayı durdurdu. İkinci çeyrekte dünya dramatik bir düşüş yaşayacak.
Böyle bir ortamda kimse erken seçimden falan söz etmemeli.
Herkes işine, gücüne odaklanmalı.
Üst üste seçimler, referandumlardan herkes yoruldu, bitkin düştü.
Seçimsiz bu üç yılda daha çok üretmeye, ekonomimizi büyütmeye odaklanalım.

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ YASASI…

Uzun bir aradan sonra önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında MYK toplantısı yapıldı. MYK üyelerine bir gün önce covid-19 testi yapılırken, toplantı sırasında maske ve sosyal mesafeye dikkat edildi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli mesajlar verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekili transferini önlemeye dönük yasa değişikliğine de değindiği öğrenildi. Erdoğan’ın “Asla bu transferlerle ilgili değil, siyasi ahlakla ilgiliyiz. Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası üzerinde bir çalışma yapalım, sonra bu çalışmayı değerlendiririz.”

Milletvekili transferi tartışmaları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni kurulan DEVA ve Gelecek partileri seçime sokulmadıkları takdirde İYİ Parti’ye yaptıkları gibi milletvekili desteği verebilecekleri yönündeki açıklamaları üzerine başlamıştı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise milletvekili transferinin engellenmesi ve seçim barajını da içine alan yasa değişikliklerinin yapılması yönünde önerilerde bulunmuştu.

Yeniden ‘GÜNEŞ MOTEL’ olayı mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun partileri seçime sokulmadığı takdirde İYİ Parti’ye olduğu gibi destek vereceklerini açıklaması, milletvekili transferi tartışmasının başlamasına neden oldu. 1977’de Ecevit’in AP’den 11 milletvekilini bakanlık rüşveti vermek koşuluyla transfer etmesi siyasi tarihimize “Güneş Motel olayı” olarak geçmişti.
Siyasetin saygınlığına gölge düşüren bu olay üzerine 1982 Anayasası’nda milletvekili transferini engelleyen düzenleme yapılmıştı.

Siyaset kaldığı yerden devam ediyor.

https://sunaanac.blogspot.com/2020/06/erken-secim-bu-donemde-olmaz-meclis.html?spref=tw

@sunaanac
Galeri
📆 10 Haziran 2020 Çarşamba 12:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR