MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Dünyadan, Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Filistinlilerin yaralarını Yeryüzü Doktorları sarıyor
Filistinlilerin yaralarını Yeryüzü Doktorları sarıyor

Yeryüzü Doktorları Gönüllü Sağlık Ekibi’nin Filistin Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle Batı Şeria’da gerçekleştirdiği sağlık organizasyonu, başarıyla tamamlandı. Gönüllü ekip, dört gün boyunca Plastik Cerrahi ve Ortopedi alanlarında 100’e yakın muayene, tedavi ve ameliyat gerçekleştirdi.

 

Bugüne kadar Batı Şeria’ya 8, Gazze’ye 11 olmak üzere Filistin’e 19 Gönüllü Sağlık Ekibi gönderen Yeryüzü Doktorları, yeni yılın ilk günlerinde de Filistin halkının yaralarını sarmaya devam etti. 3-10 Ocak 2016 tarihleri arasında 6 doktor ve bir sağlık memurundan oluşan gönüllü ekiple Filistin’e giden Yeryüzü Doktorları, Batı Şeria’da bulunan iki ayrı şehirde, dört gün boyunca Plastik Cerrahi ve Ortopedi alanlarında 100’e yakın muayene, tedavi ve ameliyat gerçekleştirdi.

 

Filistin Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle Ramallah ve Nablus Devlet Hastaneleri’nin ilgili bölümlerinde gerçekleştirilen sağlık organizasyonu, başarıyla tamamlandı. Yeryüzü Doktorları gönüllü ekipleri, dudak damak yarığı ve yanık vakaları başta olmak üzere pek çok vakayla karşılaştı. Ortopedi ve Travmatoloji ekibi, savaşlarda yaralanmış ve sakatlanmış hastaları muayene, tedavi ve ameliyat ederken, Plastik Cerrahi ekibi ise dudak damak yarığı, yanık ve yara ameliyatları gerçekleştirdi.

 

Çocuklar yeniden gülümsedi

Dudak ve damak yarığı ameliyatıyla birçok çocuğun yüzünü güldüren Plastik Cerrahi ekibi, Vala Abdülselam isimli kız çocuğunu da yeniden gülümsetti. Maddi durumu oldukça kötü olan bir ailenin çocuğu olan Vala Abdülselam’ın tekrar gülümsemesi ekibi ayrıca mutlu etti. Gönüllü Yeryüzü Doktorları, Filistin’de kaldıkları günler boyunca diğer hastaları da ziyaret ederek, pansuman ve kontroller de yaptılar. Ayrıca Filistinli doktorlarla tanışıldı ve birlikte nasıl projeler geliştirilebileceği konuşuldu.

 

Türkiye Kudüs Başkonsolosluğu ve Türkiye’de eğitim görmüş Filistinli sağlıkçıların kurmuş olduğu derneğe de ziyarette bulunan ekip, Filistin halkı ve sağlık çalışanları ile pekiştirdiği dostluk bağının ardından iyilik ve sağlıkla yurda döndü.

 

Ayrıca geçtiğimiz yıl Gazze’de Cerrahi Kongre düzenleyen Yeryüzü Doktorları, Filistin’de şimdiye kadar 692 ameliyat ve 2334 ameliyat gerçekleştirdi.

📆 22 Ocak 2016 Cuma 09:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR