MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gezi-Alışveriş, Kültür-Sanat, Manşet, Sancaktepe » II. Sancaktepe Kitap Fuarı açıldı.
II. Sancaktepe Kitap Fuarı açıldı.

Sancaktepe Belediyesi’nin organize ettiği, Sancaktepe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlenen II.Sancaktepe Kitap Fuarı,  Meydan Parkı’nda açıldı. 20-29 Eylül tarihleri ziyarete açık olacak fuarda, 45 yayın evi buluyor.
Açılışta konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, insana ve topluma hizmet anlayışıyla görev yaptıklarını belirtti. Başkan Erdem: “Bilgiye yolculuğun önemini en iyi bizler biliriz. İnternetle doğmuş ve onunla yetişen yeni kuşak, bilgiye ulaşmada çok şanslı. Ama her şeyi hızlı ve kolay elde etmeye alıştığı için; sunulan bilgileri bir paket olarak alıp sorgulamadan, muhakeme etmeden kullanabiliyor. Halbuki, kitap okumak; bir konsantrasyon gerektirdiği, bilgiyi alıp işleme zamanı verdiği için insanda muhakeme yeteneğini geliştirir. Kültürünü, vizyonunu, olaylara bakış açısını geliştirmesine yardımcı olur. Her yeni kitap, zihin bahçemizde açan yeni bir çiçek gibidir. Bu sebeple önemlidir” şeklinde konuştu.
Fuarın onur konuğu  gazeteci- yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu. Bahadıroğlu, çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu sohbette okumanın önemine vurgu yaptı. Bahadıroğlu, sanata ve sanatçıya,  edebiyata, düşünceye önem verilemesi gerektiğini belirterek, kitap fuarının bu anlamda çok anlamlı olduğunu belirtti.
Okurlar yazarlara kitap imzalatabilecek
Kitap fuarı bu yıl ikinci defa organize ediliyor. 45 stantlık ve geniş bir alana kurulan fuar şehrin en merkezi mekânında bulunuyor. Tarihi Türk evi tarzı oluşturulan stantlar, her yayınevine sunulan geniş alanla rahat ve huzurlu bir alış veriş imkanı sağlıyor.  Yayınevleri stantlarda kitapseverleri ağırlarken, bir yandan da kitap yazarlarını okurlarıyla buluşturuyor. Bu sayede, fuar ziyaretçileri Türkiye’nin yazarları yakından tanıma fırsatı bulacaklar.
Yayınevleri katılmanın önemine dikkat çekiyor
Sancaktepe kitap fuarına katılan yayınevleri, yayıncılık sektörünün kültürleri birleştiren köprü niteliğinde olduğunu, bu sektörün ülkenin entelektüel merkezinin temelini oluşturduğunu belirtti. Okunan ya da satılan kitap ve yayınların sayısının aynı zamanda bir ülkenin gelişmişliğinin de önemli ölçütlerinden birisi olduğunu belirten yetkililer, gerçekleştirilen her fuarın bu bakımdan önemli ve anlamlı olduğunu belirtti.
Öğrencilerin fuarı ziyareti sağlanacak
20-29 Eylül tarihlerinde saat 11.00-20.00 arası okurların ziyaretine açılacak fuarda, 45’i aşkın yakın yayınevi bulunuyor. Ziyaretçiler, fuar süresince satılan kitaplardan yüzde 25-35 oranında indirimli kitap satın alabilecekler. Özellikle, okul çağındaki öğrencileri kitapla buluşturma amaçlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen çalışma ile okuldaki öğrencilerin belediye tarafından sağlanan toplu taşıma araçları ile fuarı ziyareti sağlanacak. Böylelikle Sancaktepe’deki tüm okullar fuarı ziyaret edebilecek.

📆 21 Eylül 2013 Cumartesi 08:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR