MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » İlk Dersi Başkan Şahin Verdi
İlk Dersi Başkan Şahin Verdi

Pendik Belediyesinin ilkini geçen yıl düzenlediği “Beden Eğitimi ve Spor Okullarına Hazırlık Kursu” bu yıl 100 öğrenciyle eğitime başlıyor. Açılış programında ilk dersi veren Başkan Şahin,  “Geçen yıl bu kursa katılan her 3 öğrenciden  2’si spor akademisini kazandı” dedi.

 

Üniversitelerin beden eğitimi ve spor okullarını kazanmak isteyen öğrenciler için  geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pendik Belediyesi tarafından ücretsiz hazırlık kursu veriliyor.  Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış programına katılan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  kursa katılan öğrencilerle buluştu.  “Başarıya Giden Yol” adlı ilk dersi de öğrencilere  veren Başkan Şahin, “ Proje sahibi gönüllü hocamız Ömer Akın ile yürüttüğümüz bu kursta geçen yıl her 3 kursiyerden 2’si spor akademisini kazandı. Bu yıl sizin daha da  büyük başarılar kazanacağınıza inanıyorum ” dedi.

 

30’dan fazla öğrenci spor akademisini kazandı

Bugünün dünyasında kültürün, sanatın ve sporun çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Başkan Şahin, “Yedi yıldır ilçede sporu ve sporcuyu desteklemek için birçok spor tesisi kurduk ve spor organizasyonları gerçekleştirdik. 10 bin çocuğa basketbol kursu verdik. Bu ve bunun gibi birçok branşta sporcular yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl 52 öğrencimizin katıldığı spor akademisi kursuyla 30’dan fazla öğrencimiz spor akademisini kazandı. Bu yıl 100’e yakın öğrencimizin katıldığı kursta daha büyük başarılara imza atacağınıza eminim dedi” şeklinde konuştu.

 

Ekim ayına kadar sürecek

Belediyenin Sülüntepe Spor Kompleksi’nde mart ayında başlayacak ve ekim ayına kadar sürecek olan kurs için öğrencilerden yalnızca devam zorunluluğu isteniyor. Öğrencilerin spor akademisi testlerini geçebilmesi, gereken koşu, koordinasyon ve branşlarına yönelik kulvarlarda başarılı olması için kursa düzenli katılım sağlayarak kondisyon kazanmak gerekiyor.

📆 29 Şubat 2016 Pazartesi 10:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR