MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Şile, Toplum » Işık Üniversitesi 518 ‘İyi İnsan’ı mezun etti
Işık Üniversitesi 518 ‘İyi İnsan’ı mezun etti

Işık Üniversitesi 15. Dönem Mezuniyet Töreni Şile Kampüsü’nde gerçekleştirildi

 
Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi 15. Dönem Mezuniyet Töreni 27 Temmuz 2014 Cuma günü Işık Üniversitesi’nin Şile Kampüsünde mezun ve ailelerinden oluşan yaklaşık 3 bin kişilik bir izleyici topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

 
Işık Üniversitesi Mezuniyet Töreninde dört Fakülte iki Enstitü, 30 akademik birimden lisans ve lisansüstü olmak üzere toplam 518 yeni mezun hayata adımını attı. Işık Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Adnan Polat, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Şile Kaymakamı Salih Yüce’nin de katıldığı tören; öğrencilerin vals ve efe gösterileriyle ile başladı.

Törenin açış konuşmasında Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak;
IŞIK Üniversitesi’nin 2013-2014 eğitim öğretim yılı Mezuniyet Törenine hoş geldiniz!
Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.Bugün 15. kez mezun veriyoruz. Tam 518 Işıklı. Sevgili anneler- babalar; hep bugünü hayal ettiniz, bugünü düşlediniz. İşte hayalleriniz, işte emekleriniz.

 
Akademisyenler, değerli hocalarım işte emeklerimiz. Gurur tablomuz. Tam 518 Işıklı…
Onlar Bugün Uçmaya Hazırlar; Fen Edebiyat Fakültemizden, psikolog, enformasyon ve bilişim uzmanları, insan ve toplum bilimi uzmanları, matematik ve fizikçiler, geleceğin bilim adamları bugün uçmaya hazırlar.

isik-universitesi-mezuniyet-2
Onlar geleceğin Türkiye’sine yön verecekler; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizden, diplomatlar, siyaset bilimciler, uluslararası ticaret uzmanları, ekonomistler, onlar geleceğin Türkiye’sine yön verecekler.
Onlar daha mezun olmadan ödüllerle tanıştılar; Güzel Sanatlar Fakültemizden sanatçılar, tasarımcılar, grafik tasarımcılar, mimarlar, geleceğin modacıları, endüstri ürünleri tasarımcıları, onlar daha mezun olmadan ödüllerle tanıştılar.
Onlar teknoloji yaratacaklar; Mühendislik Fakültemizden, makine, endüstri, elektrik-elektronik, bilgisayar, yazılım bölümlerinden mezun Işıklı mühendisler, diğerlerinin arasına katılacak, üniversitemizi başarı ile sektörde temsil edecekler. Teknoloji yaratacaklar.
Onlar Geleceğin Akademisyenleri; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerimiz,  lisansüstü mezunlarımız, bilim insanları, üst düzey yöneticiler, stratejistler, geleceğin akademisyenleri.

 
“Bir şeyi değerli yapan nedir? Onu benzersiz kılan, onları diğerlerinden ayıran nedir? Neden antika değerlidir de eskicinin sattıkları değil? Yanıt aslında basit; bir şeye değer katan onun hikayesidir. Topkapı Sarayı’nı değerli kılan onun hikayesidir, geçmişidir, tarihe tanıklık etmesidir.”

 
Birkaç İyi Adamın Öyküsü
Bizim de bir hikayemiz var, bize değer katan birkaç iyi adamın öyküsü bu. Tam 129 yıl önce Selanik’te Feyz-i Sıbyan ile başlayan, bugün IŞIK Üniversitesi ile taçlanan bir geçmişin hikayesi. Birkaç iyi adamın binlere onbinlere dönüşmesinin hikayesi. Bu FeyziyeMektepleri’ninhikayesi.
İnsana adanmış, iyi insana odaklanmış, savaşlar görmüş, savaşlar yaşamış, en zor zamanda bile insan yetiştirmekten vazgeçmemiş; ilk kadın yöneticisine daha 1920’lerde görev vermiş, hep ilklerin öncüsü olmuş; IŞIK adını Atatürk’ten almış, Atatürk ile özdeşleşmiş bir kurumun hikayesi.  FeyziyeMektepleri’ninhikayesi, Bu bizim hikayemiz.

 
FeyziyeMektepleri’nin Üniversitesi olarak, kurucu vakfımızın bu onurlu geçmişi, eğitim deneyimi ve insanı merkeze alan vizyonu, bizim ayrıcalığımız, bizim geçmişimiz, bizim geleceğimiz. Yol haritamız, bize değer katan her şey…

isik-universitesi-mezuniyet-3
Sevgili gençler;
Dünya inanılmaz bir hızla değişiyor.  Değişimin ötesinde, dünya yeniden yapılanıyor.Sizler bu değişimin içinde yer alacaksınız. Bunun için hazırlandınız, bu beceriler ile mezun oluyorsunuz. Sizlerden bu değişim sürecinin ayak uyduran değil değişimin aktörleri, liderleri olmanızı bekliyoruz.
Hedeflerinizi koyun, ilkeleriniz olsun, önyargılı olmayın.

 
Adalet duygusunu asla kaybetmeyin.
İşini yapmak yetmez, en iyisini yapın, katma değer yaratın.
Ve girişimci olun, burada edindiğiniz becerilerinizi ekonomik değere dönüştürün.
Sizlerle birlikte bugün mezun sayımız 5000’e ulaştı. 5000 Işık’lı, hep birlikte-her sektörde başarı ile Üniversitemizi temsil ediyor olacaksınız. Elele, başarı öykülerimize yenilerini katacaksınız. Sizden sonraki Işıklı mezunlara kucak açacak, önderlik yapacaksınız. Hep birlikte geleceğin liderleri, geleceğin Türkiye’si olacaksınız.
Asla unutmayın, hedeflerine ulaşmış, akademik kadroları güçlü, mezunları başarılı, alt yapısı sağlam, geleceği aydınlık, bir üniversitenin mezunlarısınız. Sizin başarılarınız, güzel haberleriniz bizim ödülümüzdür. Ve asla unutmayın, IŞIK Üniversitesi sizin yuvanız.  Yüzünüz her zaman bize dönük olsun, sizleri her zaman gururla izliyor olacağız.
Yolunuz açık, aydınlık ve IŞIK dolu olsun.

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sıddık Yarman ise konuşmasında:
“Sevgili Işık’lı Gençler,
Her dönem mezunlarımız, üniversitemizi o yıl taçlandıran en değerli varlıklarımızdır.Mezuniyet sizler için umut ve gelecek, Üniversitemiz için, sizlerle gurur duyma, başarılarınızla övünç duyma döneminin başlangıcıdır.
Sizin gücünüz üniversitemizin gücüdür. Sizlerin geleceği üniversitemizin geleceğidir. Sizlerin başarısı üniversitemizin başarısıdır.
Amacımız, sadece ülkemizin değil, dünyanın değişen koşullarına ayak uydurmaktır.Bunu hep birlikte başarıyoruz. Vakfımız 129 yıldır ayakta. Üniversitemiz 18. yılında dimdik şahlanarak ayakta. Gelişeceğiz, 20 yıl içinde olgunlaşacağız demiştik, gerçekten de 18. yılımızı tamamladık.Bizim öğrencilerimiz Erasmus programı ile Avrupa üniversitelerinde dolaşıyor. Mezunlarımız sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yerinde yönetici konumuna geldi. Artık ülkemizin duayen üniversiteleri içinde yer aldığımız konuşuluyor.

 
Ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere…
Işık sevgidir… Işık Barıştır… Işık Huzurdur…
Bugün mezun oluyorsunuz ama üniversiteden ayrılmıyorsunuz. Burada daha çok var olacaksınız, mezunlara teslim edilen sorumluluk ve emaneti onurla taşıyacaksınız…”

 

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Başkanı Mimar M. Kamil Özkartal konuşmasında:
“Mezuniyet Törenimizde, köklü IŞIK ailemizin sıcaklığını, gücünü tekrar yaşıyoruz. Bu güzel günümüzde Işık mezunu olmaktan bir kere daha kıvanç ve mutluluk duyuyorum. Bir eğitim kurumu öğrencilerle kısa süre geçirir, önemli olan; yaşam boyu öğrenmektedir. Hayata, ülkesine, dünyaya iştahını kaybetmeden yaşamaktır. Feyziye Mektepleri Vakfı; Işık Okullarımız, Üniversitemiz, öğrencilerimiz ve bilgi arasında bir köprüdür. Biz öğrenme arzusu yaratmak ve onlara bilginin tadını vermek için buradayız. Her zaman ve her yerde tekrarlamaktan onur duyduğumuz gibi Işık Okullarımız ve Üniversitemiz “Önce İyi İnsan Yetiştirir” 129. yılımızda da böyle.
Sevgili öğrencilerimizden bir ricam var; yıllarca aynı ortamı paylaştığınız, birlikte sevinip üzüldüğünüz okul arkadaşlarınızı asla bırakmayın. Siz Işık ailesinin bireylerisiniz… Herşeyin gönlünüzce olmasını, tüm emeklerinizin karşılığını almanızı dilerim. Yolunuz Işık ve Işıklı olsun.” dedi.

 

 
Okul Birincisi Zuhal Özcan
Işık Üniversitesi 15. Dönem Mezuniyet Töreninde okulu birincilikle bitiren Endüstri Mühendisliği ve Uluslararası Ticaret mezunu Zuhal Özcan’ın Işık Üniversitesi meşalesini tutuşturması ilgiyle izlendi. Okul birincisi Zuhal Özcan konuşmasında;
“Sevgili üniversitemin sloganı olan “Önce iyi insan” olarak, sonra Endüstri Mühendisliği ve Uluslararası Ticaret bölümlerinden bölüm ve okul birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Özcan konuşmasını “Işık Üniversitesi ailesine, sayın Rektörüme, değerli öğretim üyelerimize sonsuz teşekkür ediyor, Işık Üniversitesi’nin öncelikli amacı olan “İyi İnsan Yetiştirir” sözünün ispatı mezun arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum. “BİZDE IŞIK VAR!” diyerek hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor ve çok teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

TV sunucusu Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu üstlendiği Işık Üniversitesi mezuniyet töreni kapsamında ayrıca Fen –Edebiyat, Fen Bilimleri Enstitüsü, İktisadi ve İdari Bilimler,  Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mühendislik ve Güzel Sanatlar Fakültelerinden dereceyle mezun olan öğrencilere mezuniyet kupası; doktora programı ve lisansüstü mezunlara diplomaları takdim edildi.

 
Coşkuyla izlenen mezuniyet töreninin ardından mezunlar İlhan Şeşen konseriyle mezun olmanın keyfini çıkardılar. İlhan Şeşen’in tüm şarkılarına hep birlikte eşlik ederek geceye renk kattılar.
NURCAN KIRCALI

Galeri
📆 01 Temmuz 2014 Salı 09:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR