MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Genel, İlçeler, Kadıköy, Manşet, Toplum » Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun Validebağ Korusu ile ilgili açıklaması
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun Validebağ Korusu ile ilgili açıklaması

“VALİDEBAĞ HALKININ SESİNE KULAK VERİLMELİDİR

 

Üsküdar Validebağ Korusu’nda yerel yönetim ve mahalle halkı arasında yaşanan gerginliği endişeyle takip ediyoruz.

Üsküdar Validebağ Korusu’nun yanında bulunan araziye cami inşaatının yapılmasına karşı oluşan kamuoyu tepkisi yerel yönetimler, kamu kuruluşları tarafından dikkate alınmalıdır.

 

 

Sorun camii inşaatı sorunu değildir;   halkın iradesinin, beklentisinin yok sayıldığı imar politikalarıdır.

 

 

Yaşayanların “yeşil alan” olarak korumak istedikleri bir alanın herhangi bir nedenle imara açılması çoğulcu, bir arada birlikte yaşam anlayışına aykırıdır.   İnsanların yaşadıkları yerle ilgili görüşlerinin, beklentilerinin dikkate alınmadığı bir kamu yöneticiliği sürekli bir çatışma konusu olacaktır.  Bu da pek tabii doğru bir kent politikası değildir. Yerel yönetimlerin sorumlulukları,  halkın ihtiyaçlarını tespit etmektir; onların beklentilerinin dışında kendi anlayışını dayatmak değildir. Validebağ Korusu’nda yaşananlar da insanların kentine sahip çıktığı örnekler arasında yerini alıyor.

 

 

Validebağ  halkı, yeşil alanlarını  korumak istiyor, buna kulak  vermek; bu tepkiyi önemsemek gerekir. Doğasına, kentine sahip çıkan duyarlı ve sorumlu yurttaşlar olarak Validebağ halkıyla çatışmak değil; onların bu tutumu, önemsenmeli, değerli görülmelidir. Yerel yöneticiler, halkın mutlu olduğu  yaşam alanlarının kolaylaştırıcısı, savunucusu olmalıdır. Bu anlamda Validebağ Korusu’nda günlerdir yaşanan bekleyişi, camii inşaatı yapanlar ve ona karşı çıkanlar olarak değil,  yeşil alanına sahip çıkan yurttaşların iradesi olarak görmek gerekmektedir.”

📆 28 Ekim 2014 Salı 12:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR