MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » Kadıköylü hayvanseverler barınakta buluştu
Kadıköylü hayvanseverler barınakta buluştu

Kadıköylü hayvanseverler ‘Can Dostum Şenliği’nde geçici hayvan barınağında bir araya geldi.

 
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Kadıköylü hayvanseverler Kadıköy Geçici Hayvan Barınağı’nda buluştu. Barınağa gelen minik hayvan severler, barınakta bulunan kimsesiz ve sakat köpeklere yoğun ilgi gösterdi. Şenlik alanında palyaçoların yüzlerini kedi figürü ile boyamasıyla eğlenen minikler, hayvan hakları konusunda bilinçlendirildi.

 
İnsanları hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek amaçlı her yıl etkinlik düzenlediklerini belirten Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan, “Amacımız, bugünü herkese duyurmak, hayvan haklarını evrensel hayvan hakları beyannamesini tüm Türkiye’deki insanlara ulaştırmak. Diğer bir amacımız da sahipsiz hayvanları sahiplendirmek. Dışarıda çok zor şartlarda ihlallere uğrayan bir takım kedi köpekler ağırlıklı olmak üzere onları barınaklarımıza alarak, naklederek gerekli tedavilerini sağlayıp, buradan sonra sahiplendirmek” dedi.

 

kadikoylu-hayvanseverler-barinak-1

“DOĞA, İÇİNDE YAŞAYAN HERKESE AİT”
Ulaşım olanaklarının artmasıyla ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte doğal ortamın da bozulduğunu söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Doğa sadece bize ait değil doğa içinde yaşayan herkese ait. Bütün bu gelişmelerle beraber kentlerin büyümesi, ulaşım olanaklarının artması ve havada, denizde, karada insanoğlunun teknolojiyle birlikte gelişmesi doğal yaşamı bozmaya başladı. Bu yüzden de son yüzyıl içinde aşağı yukarı 400’e yakın hayvan ırkı kayboldu” şeklinde konuştu.

 

 

“AMACIMIZ BARINAK HAYVANLARINI SAHİPLENDİRMEK”
Başkan Nuhoğlu, “Bütün bu süreç içinde bizim buradaki hedefimiz hayvanların haklarının korunması. Hayvanların sokakta hem yaşam alanları içindeki yerlerinde korunması ve sahiplendirilmesine yönelik bir projedir bu. Biz kendi çevremizdeki sadece köpekler ve kediler değil tüm canlıların korunmasına yönelik çevrenin korunmasına yönelik bir mücadele içindeyiz. Buradaki temel amaç hayvanların bu şekilde yaşamlarını idame ettirmeleri için sağlıklı şartlara sahip olmasını sağlamaktır” diye konuştu.
Öte yandan, hayvanlara yardım etmek için barınağa geldiğini belirten minikler, sokak hayvanlarının sevgiye ve barınmaya ihtiyaçları olduğunu, bu yüzden onları çok sevdiklerini söyledi.

Galeri
📆 29 Eylül 2014 Pazartesi 10:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR