MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Ataşehir, Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » “Kadınlarımızın elindeki tek güç, Laik Cumhuriyettir”
“Kadınlarımızın elindeki tek güç, Laik Cumhuriyettir”

Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubelerinin düzenlediği Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümü kutlaması, 24 Ekim’de Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. Gecede Ataşehir Belediyesi Sağlık ve Kültür Hizmetleri Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi’ye teşekkür plaketi verildi.

 

 

 

Kutlamaya konuşmacı olarak katılan Atatürk Araştırmacısı Eriş Ülger; Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş süreci ile kazanımları üzerine konuşma yaptı.

 

Geceye İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Koca sakal, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Kalender Özdemir ile Ataşehir Belediyesi Sağlık ve Kültür Hizmetleri Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte Türk Kadınlar Birliği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Konuşma sonrası Türk Kadınlar Birliği adına İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal tarafından Ataşehir Belediyesi Sağlık ve Kültür Hizmetleri Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi’ye, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der tarafından da Eriş Ülger’e teşekkür plaketi verildi.

 

Gamze Akkuş İlgezdi, plaket sunumunda yaptığı konuşmada, kadınların bugün toplumsal hayatta yaşadığı sorunlara ve sosyal hayattan koparılmaya çalışılmasına değinerek, “Bugün kadınlarımızın elindeki tek güç, Laik Cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımlar ve onlara sahip çıkmak için savaşan kadınlarımızdır. Ben bu gücü sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularına bir kez daha minnettarlığı sunuyorum. Bu plaketi bana layık gören Türk Kadınlar Birliği’ne de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

Daha sonra söz alan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da yaptığı konuşmada; “Gün oturup düşünme günüdür, biz nerede hata yaptık onu sorgulama günüdür, Atatürkçü aklı derhal devreye sokmamız gerekiyor. Bize Atatürk’ü, Cumhuriyetin özünü ve mucizesini hiç anlatmadılar, sadece şu tarihte buraya gitti şu tarihte bu oldu diye rakamlarla anlattılar sadece. Türkiye’de Cumhuriyet Devrimi 10 Kasım 1938’de Atatürk’ün ölümüyle yarım kaldı” dedi.

 

Atatürk Araştırmacısı Eriş Ülger’in arşivlerinden oluşan “Atatürk ve Cumhuriyet Resim Sergisi”nin de düzenlendiği gece, Grup Mozaik’in verdiği konser ve kokteyl ile devam etti.

📆 27 Ekim 2014 Pazartesi 12:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR