MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Etkinlikler, Manşet » “Kardeş Kültürlerin Festivali”nden Muhteşem Gala
“Kardeş Kültürlerin Festivali”nden Muhteşem Gala

“5. Kardeş Kültürlerin Festivali” kapsamında Ataşehir’e gelen halk oyunları ekipleri  muhteşem bir gösteri sundu.

 

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Candan Erçetin ve Kardeş Türküler konseriyle başlayan Festival, mahallelerde gerçekleştirilen halk oyunları gösterileriyle devam etti.

5. Kardeş Kültürlerin Festivali’nde; Trabzonlular Derneği Trabzon Yöresi, Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kafkas Yöresi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi Semah Grubu, Sinop SİYAD Batı Ataşehir Şubesi Sinop Yöresi, Ataşehir Tüm Çankırılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çankırı Yöresi Yaren Ekibi, Ataşehir Gönüllüleri Derneği Artvin Yöresi ve Sirtaki Grubu, Ataşehir Bayburtlular Derneği Bayburt Yöresi, Sinop İli Göller Köyü Yardımlaşma Derneği Sinop Yöresi, Ordulular Derneği Ordu Yöresi, Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Hakkâri Yöresi halk oyunları gösterilerini sundu.
70bf75883c7448b799ed08db23e442ee

2 Eylül Cumartesi günü Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen galaya, Arnavutluk İliria Halk Dansları Topluluğu, Cezayir El-Ahlem Halk Dansları Topluluğu, Gürcistan Shevardeni Halk Dansları Topluluğu, K.K.T.C İskele Belediyesi Halk Oyunları Grubu, Makedonya Kitka Halk Dansları Topluluğu ve Paraguay Kove Halk Dansları Topluluğu ekipleri katıldı.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ve Abdullah Der, her grubun temsilcilerine gecenin anısına plaket takdim etti.

Festivalin gala gecesinde konuşan Hüseyin Hışman, “Dünyanın farklı bölgelerinden gelerek bize renk katan, güç katan kardeş ülkelere teşekkür ediyorum. Bu ülkede ekmek gibi su gibi en çok ihtiyacımız olan şey barıştır. Doğusuyla, batısıyla, din, dil ayrımı yapmaksızın herkese insanca yaklaşmalıyız. Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’nin önderliğinde hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, birçok kültürün, birçok inancın birlikte yaşadığı bu barışı Ataşehir’de yaptığımız gibi bütün Türkiye’de kalıcı kılacağız. Kültürlerarası iletişimin gelişmesine katkı sağlayan, festivale katılan gruplara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Festival 3 Eylül Cumartesi günü Ataşehir Amfili Park’ta yapılan halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Festivale katılan konuk ekipler geleneksel kıyafetleri ile kendi ülkelerinin halk danslarını sergiledi. Sergiledikleri performansla büyük beğeni kazanan halk dansları ekipleri, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

06 Eylül Salı günü dünyaca ünlü müzisyen Goran Bregovic, Cumhuriyet Parkı’nda sahne alacak. Konser öncesi, festivale ülkemizden ve misafir ülkelerden katılan halk dansları ekipleri de Ataşehirlilere gösteriler sunacak.

Galeri
📆 06 Eylül 2016 Salı 11:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR