MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Asayiş, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Emniyetinden Bilgilendirme Toplantısı
Kartal Emniyetinden Bilgilendirme Toplantısı

Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı’nın başkanlığında İlçe Emniyet müdürlüğü, basın mensuplarıyla kahvaltı programında bilgilendirme toplantısı düzenledi. İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı’nın paylaştığı verilere göre trafik kazaları dışında Kartal’da suç oranlarında düşüş yaşandığının gözlendi.


Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen kahvaltı programına; Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı ve Polis Teşkilatı hazır bulundu.


Toplantının açılış konuşmasını Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı yaptı. Emniyet teşkilatının özverili çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Çakıcı; “Yapılan çalışmaları sizlere aktarmak için zaman zaman bir araya gelmeyi uygun gördük. Emniyet teşkilatımızın tüm birimleriyle Kartal’da huzuru sağlamak için büyük bir özveriyle çalışmaktadır” dedi. Çakıcı ayrıca, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.


Daha sonra söz alan İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı da konuşmasına basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. 2023 yılında meydana gelen asayiş olaylarını istatistiklerle açıklayan Dallı, Kartal’da bir önceki yıla oranla suç oranlarında düşüş yaşandığının altını çizdi. Sadece trafik olaylarında bir artışın yaşandığını belirten Dallı; “Bu sorunu gidermek için ise Trafik birimize gerek araç ve gerek ise personel alımlarıyla inşallah bununda önüne geçeceğiz. Trafik konusunda ülke genelinde bir artış yaşanmaktadır. Bunu gören hükümetimiz ise bu alanda araç ve personel artışı sağlama karar almıştır. Emniyetimize katılan yeni personel ve araçlarımızla daha hızlı ve gerekli müdahale yapıp bu sorunun da üstesinden geleceğiz” dedi.


UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ÖNCELİĞİMİZ
Emniyet olarak uyuşturucuyla mücadeleye büyük önem verdiklerini vurgulayan Dallı; “Biz emniyet olarak çocuklarımızın zehirlenmesini asla kabul edemeyiz. Uyuşturucuyla mücadele anlamında tüm birimlerimizle büyük bir çaba göstermekteyiz. Okul önlerinde denetimlerin sağlanması amacıyla polislerimizi görevlendirdik. Ama yaptığımız araştırmalar göstermiştir ki uyuşturucu kullanımın yüzde 70’i evde yaşanmaktadır. Bu anlamda aile bireylerinin ve özellikle annelerin bu mücadelenin içine girmesinde büyük önem göstermektedir. Çocuklarının uyuşturucu kullanmalarını önlemek amacıyla ”En İyi Polis Narkotik Anne” seminerleri düzenleyerek, annelerimizi bilinçlendiriyoruz.” Dedi.


BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPIYORUZ
Kartal’da ki bir AVM’nin önünde yaşanan park sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dallı; “Burası ile ilgili vatandaşlarımızdan çok sayıda şikâyet alıyoruz. Ama bilinmesi gereken bir konu var ki biz sorumluluk alanımızla ilgili gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Ama bizim sorumluluğumuz dışında olunca müdahale etme şansımız olmuyor. Söz konusu AVM’nin önündeki alan önceden İSPARK tarafından işletiliyordu. Daha sonra UKOME de alınan karar sonucunda buranın işletmesi AVM yönetimine bırakılmış. Bunu bilmeyen vatandaşlar ise sorumlu olarak bizi görüyorlar. Biz burada kurallara aykırı yapılan parklarla ilgili anında müdahale edip gerekli cezai işlemleri yapıyoruz. Ama işletmesi bizim yetki alanımızda olmadığı için sorunlar tekrar başlıyor. Biz gerekli yazışmalarımızı yapıp buranın böyle bir karar sonrasında AVM yönetimine verilmesini talep ettik. Bununla ilgilide iki tabela asılması için ihale yapılacağı bildirildi” dedi.


VATANDAŞLARIMIZIN HUZURU İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Dallı Kartal’ın çok fazla sayıda içkili mekanları olduğunu ifade ederek bu mekanlarda ruhsata aykırı bir çok işlemin yapıldığını ve çevre ilçelerden Kartal’a gelerek normalde pavyonlarda çalışacak kişilerin bu mekanlarda yasa dışı bir şekilde çalıştıklarını ve defalarca cezai işlem uyguladıklarını yineledi.


Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı Adalet Bakanlığı tarafından ruhsatsız silah taşıyan vatandaşlara yönelik hapis cezalarının verileceğini belirterek bu yönde yapılacak bir çalışmaların suçların önlenmesine de yardımcı olabileceğini söyledi.


Kartal İlçe Emniyet Müdürü Dallı, tüm personel olarak Kartallı vatandaşlarının huzuru ve güveni için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek sözlerini tamamladı.

Galeri
📆 06 Ocak 2024 Cumartesi 10:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR