MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Gençlik, Genel, Kültür-Sanat, Magazin, Manşet, Toplum » Koruncukların objektifinden İstanbul
Koruncukların objektifinden İstanbul

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı çocukları Hürriyet Fotoğraf Ekibinden eğitim aldı ortaya müthiş bir sergi çıktı

Koruncukların objektifinden İstanbul

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı çatısı altında yaşayan çocuklar, Hürriyet Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt ve ekibinden aldıkları fotoğrafçılık eğitimi sonrasında ilk fotoğraf sergilerini Trump Towers’ta açıyor.

 

Hürriyet Gazetesi’nin, Gönüllü Hürriyet çalışanlarından oluşan HürGönüllüler projesi kapsamında bir süredir Koruncuk Vakfı’yla ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar ilk meyvesini “Bak Bakalım” adlı fotoğraf sergisiyle verdi.
Koruncuk Vakfı’nın çocuk köyünde yaşayan 10-16 yaş grubundaki 20 çocuk, Hürriyet Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt ve ekibinden, 8 ay boyunca teorik ve pratik fotoğrafçılık dersleri aldı. Onlarla birlikte İstanbul kazan, onlar kepçe gezen çocuklar, değişik ışıklarda çekim tekniklerini, kurgulamayı, en önemlisi bakınca detayları, hikayeyi görmeyi öğrendiler. Kendilerine has bir fotoğraf dili geliştirdiler. Kenti canlı stüdyo yapmakla yetinmediler; zaman zaman da köşe yazarlarını Hürriyet Dünyası stüdyosuna sokup tek tek fotoğrafladılar. On binlerce kareyle, İstanbul’daki farklı yaşam biçimlerini, kendi objektiflerinden bir araya getirdiler.

ARA GÜLER’DEN EL ALDILAR
Sebati Karakurt, Koruncuk Çocukları’nı, Hürriyet yazarlarından sonra Ara Güler’le de bir araya getirdi. Çocuklar efsane foto muhabirinin fotoğrafını çektikleri gibi, elini öpüp “el” de aldılar. Şimdi çektikleri fotoğraflar, Koruncuk Vakfı ve Hürriyet işbirliğiyle “Bak Bakalım” adıyla bir sergiye dönüştü: “Koruncuklar’ın objektifinden İstanbul’da İnsan/Hürriyet Yazarları” fotoğraf sergisi, 5-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul Trump Towers B2 katında gezilebilir.
Koruncuk çocukları, fotoğraflarının Vakıf yararına satışa sunulacağı sergi için çok heyecanlılar. “bu deneyim sayesinde hayatı bambaşka bir şekilde algılamaya başladıklarını” söylüyorlar, aralarından bazıları çoktan gazeteci, fotoğrafçı olmaya karar vermiş bile…

 
ÇOCUK KÖYÜNDE AİLE ORTAMI
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı 35 yıldır  ihmal veya istismara uğramış, kişisel varlığı tehdit altında olan çocukları okul öncesi yaştan başlayarak kendi ayakları üzerinde durana kadar koruma altına alıyor. Kurduğu ve yaşattığı çocuk köylerinde, aile ortamında büyümelerini sağlıyor. Çocuk, köyde oluşturulan ailesiyle birlikte müstakil bir evde, kardeşleriyle ve bakıcı annesiyle yaşıyor. Eğitimine devam ederken, kültür sanat faaliyetleri, spor, gezi gibi etkinliklere katılıyor, özel ders alabiliyor. Ergenlik çağına gelince Gençlik Evi’ne geçiyor, öğrenimi bitene kadar burada kalıyor. Ancak meslek sahibi olunca, kendi hayatını kurmak üzere köyden ayrılıyor.
Türkiye’nin ihtiyaç duyulan şehirlerinde 5 çocuk köyü daha kurmayı hedefleyen Koruncuk Vakfı, bütün bu hizmetleri destek ve bağışlarla sürdürüyor.
Koruncuklara düzenli destek ve bağış vermek için:
• Koruncuk gönüllüsü olabilirsiniz.
• Özel günlerde, bağış sertifikalarıyla sevdiklerinize özel bağış yapabilirsiniz.
• Projelerinden birini üstlenebilir ya da  düzenli bağış verebilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için: www.koruncuk.org
Ayrıntılı bilgi için: Hürriyet Kurumsal İletişim 0212 6770216

📆 05 Mayıs 2014 Pazartesi 09:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR