MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ekonomi, Genel, Manşet, Toplum » Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat!
Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat!

Hediye çeki ve kartlarına taksit yasağı getiren yönetmelik yürürlüğe girdi .
Kredi kartı ile “mal ve hizmet içermeyen ürünler” için taksit uygulanmayacak.

Hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hazırladığı, hediye çeki ve kartlarına taksit yasağı getiren ‘Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek.

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak. Bu hüküm, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmayacak. Böylece kurumsal kredi kartlarıyla yapılacak harcamalar ”taksit yasağı” kapsamı dışında olacak.

📆 13 Mayıs 2014 Salı 11:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR