KUMBARALAR DOLDU, KİTAPLAR ALINDI
Maltepe’nin kreşlerinde eğitim gören minik öğrenciler, tasarrufu öğrenmek adına düzenlenen “Benim Kitap Kumbaram” etkinliğinde biriktirdikleri paralarla çocuk kitapları satın aldı. Böylelikle minikler, hem tasarrufu hem bütçe yönetimini hem de kitap sevgilerini gösterdiler.
Maltepe Belediyesi’ne bağlı Yuvamız Maltepe Zübeyde Hanım Çocuk Evi’nde eğitim gören minik öğrenciler anlamlı bir etkinliğe imza attı. Çocuklara tasarrufun önemini göstermek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında her öğrenciye birer kumbara verildi. Belirli bir süre boyunca öğrenciler, her gün küçük miktarlarda para biriktirdi. Kumbara dağıtımı ile paralel olarak öğrencilere para biriktirmenin, tasarruf yapmanın ve bütçe yönetiminin önemi anlatıldı ve bu konuda geliştirici seminerler düzenlendi.
Etkinliğin sonunda düzenlenen kitap fuarında öğrencilerin biriktirdikleri paralarla satın alabilecekleri kitaplar sergilendi. Her öğrenci uygun fiyatlarla, kendi bütçesiyle yaşlarına uygun kitapları satın aldı ve okudu.
Bir yanıt yazın