MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kültür-Sanat, Magazin, Manşet, Toplum, Yaşamın İçinden » MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNLARI’NDAN “MARMARA’NIN SESİ”
MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNLARI’NDAN “MARMARA’NIN SESİ”

Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Mezunları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve GENÇLİK ve Spor Bayramı için, tanınmış pek çok marşın ve koro eserinin bestecisi olan Muammer Sun’un ’19 Mayıs Türküsü’ adlı eserini seslendirdi.


DİJİTAL KONSER
Sosyal Medyada paylaşılan çalışma büyük beğeni topladı. Pandemi sebebiyle koristlerin evlerinden kaydettikleri eser, iş bölümü içinde çalışan ilgili grup tarafından hem görsel hem de müzikal olarak dijital ortamda birleştirildi.


Pandemi sebebiyle bu şekilde bir araya gelen mezunlar korosunun, tamamen gönüllülük esasıyla ve müzik öğretmenliği sorumluluğuyla çalıştığı ve ‘Marmara’ nın Sesi’ olarak çalışmalarına devam edecekleri belirtildi.

Marmara’nın Sesi olarak youtube kanallarından da tüm müzik öğretmenlerini, hatta seslerini kullanmak zorunda kalan pek çok meslek grubunu da ilgilendiren önemli konu ve konuklarla canlı yayınlar yapacaklarını duyuran topluluğun ilk youtube canlı yayınının 4 Haziran Perşembe akşamı saat 21.00’de olacağı belirtildi.


YouTube’den takip edebilirsiniz


Başlangıçta Marmara Üniversitesi mezunları olarak düşünülen çalışmaların kapsamı, yoğun ilgi sebebiyle youtube canlı yayınlarıyla tüm müzik öğretmenlerine ve tüm yurttaşlara yararlı olabilmek amacıyla genişletildi.


Sadece çok sesli koro çalışmaları değil pek çok farklı müzikal performanslar da içeren çalışmalar ile toplumda müziğe ve müzik eğitimine karşı farkındalık oluşturmayı da hedefliyorlar.
Gelişmiş ülkelerdeki müzik eğitiminin düzeyi ve ders saatlerinin bizdekinden çok farklı olduğuna dikkat çeken topluluk, müzik eğitimi ile bireylerin estetik anlayışlarının olumlu yönde değişmesinin Kişilik gelişimini ve dünyaya bakış açılarını etkileyeceğini de ifade ediyorlar.


Topluluğun YouTube kanallarındaki canlı yayınlarını ve performanslarını aşağıdaki linkten abone olup, izleyebilirsiniz.


https://www.youtube.com/channel/UCDlmsZTVsACzqJQxGlK4RbA

Galeri
📆 02 Haziran 2020 Salı 11:59   ·   💬 1 yorum   ·  

“MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNLARI’NDAN “MARMARA’NIN SESİ”” için bir yanıt

  1. Meral arslan dedi ki:

    Harika bir hizmet bu aynı zamanda.. Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR