MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » Merkez Camii ve Kat Otopark Projesi Başladı
Merkez Camii ve Kat Otopark Projesi Başladı

Merkez Camii ve Kat Otopark Projesi’nde çalışmalar başladı. Bir yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanan proje, 21 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ve kent meydanı 3 bin metrekare genişleyecek.

 
Sultanbeyli büyük bir projeye daha kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan Merkez Camii ve Kat Otopark Projesi’nde çalışmalar başladı. Yaklaşık 21 bin metrekare alanda yapılacak olan çalışmalarda Merkez Camii yeniden inşa edilecek. Cami önünde 3 bin metrekarelik bir meydan olacak ve meydanın altında 4 katlı, 350 araçlık bir otopark hizmet verecek. Otoparkın hizmete girmesiyle Sultanbeylilerin yaşadığı otopark sorunu da önemli ölçüde azalacak. Yetkililer ilçenin hem büyük bir camiye kavuşacağını hem de kent meydanının 3 bin metrekare daha büyüyeceğini ifade ediyor.

 
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğünü ifade ederek, “İstanbul Büyükşehir Belediyemize projemizi sunduk, bu hizmete olan ihtiyacımızı her platformda dile getirdik. Sayın Başkanımız Kadir Topbaş’a konuya gösterdiği hassasiyet ve destek için teşekkür ediyorum” dedi.

 
Yeni başlayan projenin yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesinin planlandığını kaydeden Başkan Keskin, “İlk etapta çalışmanın yapılacağı alanda bulunan Hasan Ali Yücel İlkokulu’nun yıkımı gerçekleşti. Öğrencilerimiz ve aileleri mağdur olmasın diye yıkılan okulumuzun hemen üst tarafına yeni bir okul inşa edilmesini sağladık ve bu okulumuzun öğrencilerini oraya naklettik. Önümüzdeki günlerde de mevcut Merkez Camii’nin yıkımını gerçekleştireceğiz ve çalışmalar böylece daha da hızlanacak” şeklinde konuştu.

 
Yeni projenin detayları hakkında da bilgiler veren Başkan Keskin, “Projenin toplam alanı 21 bin metrekare olarak tasarlandı. Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi ile harmanlanan cami, yaklaşık 700 kişilik olacak. Cami önüne 3 bin metrekarelik bir meydan yapılması planlanıyor. Meydanın altında 4 katlı 350 araçlık bir otopark inşa edilecek. Meydanda cami derneği için mekan, kütüphane, kadın erkek ayrı abdest alma yerleri ve lavabolar, çocuk emzirme odaları olacak. Cami meydanı peyzaj düzenlemeleri ve ışıklandırma çalışmalarıyla kendine özgü motifleri barındıracak. Cami tamamen ibadet amaçlı olarak tasarlandı dedi.

📆 07 Haziran 2014 Cumartesi 11:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR