MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Murat Karayalçın Başkan Altınok Öz’ü Ziyaret Etti
Murat Karayalçın Başkan Altınok Öz’ü Ziyaret Etti

Murat Karayalçın Başkan Altınok Öz’ü Ziyaret Etti

 

 

SHP Genel Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ankara Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Altınok Öz, Kartal’da hayata geçirdiği projeleri Karayalçın ile paylaştı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Karayalçın’a TAK Kartal hakkında da maketler üzerinden bilgi verdi.

 

Kıbrıs Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ve Kentsel Strateji firması kurucusu ve Şehir Planlamacı Faruk Göksu’nun da yer aldığı ziyarette; Göksu TAK Kartal’ın kurulduğunu, sabit mekanların olmayacağını, gezici TAK grubu olacağını vurguladı. Mahallelere TAK konteynırlarının konulacağını, bu konteynırlar ile mahallelinin buluşma ortamı sağlanacağını ifade etti. TAK duraklarının da olacağını söyleyen Göksu, TAK Kartal olarak mobil bir iletişim ağı kurulacağını ve bunun Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.

 

unnamed

“Kartal Belediyesi Olarak Tarihi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Dragos’ta bulunan arkeolojik kazı alanındaki çalışmaları da anlattı. Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi olarak tarihi değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Altınok Öz şöyle konuştu: “ Burası geç Roma erken Bizans dönemine ait bir hamam kalıntısı. İlk çalışmalar 1974 yılında yapılmış. Biz göreve geldikten sonra gerekli izinleri alarak tekrar çalışma başlattık. Buradaki hamamı tamamen ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Deniz kıyısında ise bir de kilise var. Onu da meydana çıkartmaya çalışıyoruz. Kilisenin deniz kenarında olması buranın bir ticaret merkezi değil, bir saray olduğunu gösteriyor. Roma Bizans döneminin üst düzey yöneticilerinin burada kaldığını düşünüyoruz. Kazı çalışmalarımızda sikkeler, amfora parçalar, damgalı tuğlalar, mermer-mendirek kalıntıları ve bir de insan iskeletine ulaşıldı. Biz Kartal Belediyesi olarak tarihi değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

 

 

Karayalçın, Başkanı Altınok Öz’ü kutladı

Kartal Belediyesi’nin Dragos’ta yaptığı arkeolojik kazı alanı çalışmalarını dikkatle dinleyen Murat Karayalçın, Başkan Altınok Öz’ü kutlayarak, “Kartal Belediyesi, tarihi gün yüzüne çıkarıyor. Sayın Altınok Öz’ün bu çalışması insanlık adına mutluluk verici bir olaydır. Kartal Belediyesi kendi arkeologu ve ekibiyle tarihe ışık tutacak bir değeri gün yüzüne çıkardı. Bu nedenle Kartal Belediyesi ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü kutluyorum.” dedi.

 

unnamed (1)

Başkan Öz, Karayalçın’a projelerini anlattı

Ziyaretin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Murat Karayalçın ve beraberindeki heyetle birlikte proje odasına geçerek; Ceviz Meydanı, Uğur Mumcu Kent Meydanı ve Kartal’da devam eden deprem ve yerinde dönüşüm çalışmalarını anlattı.

 

 

Karayalçın heykelleri yakından inceledi

Kartal Belediyesi tarafından yapılan Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda dünyanın dört bir yanından gelen heykeltıraşların eserlerini gören Karayalçın, heykelleri yakından inceledi. Karayalçın, heykeller hakkında Başkan Altınok Öz’den bilgi aldı. Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi olarak Taş Heykel Sempozyumu düzenlediklerini, dünyanın dört bir yanından gelen heykeltıraş sanatçılarının Kartal’da eserlerini yaptığını, yapılan eserleri ise sempozyum sonunda Kartal’ın parklarına ve Belediye hizmet binasına koyduklarını belirtti.

 

Ziyaretin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, SHP Genel Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ankara Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın’a ziyareti için teşekkür etti.

Galeri
📆 29 Ağustos 2014 Cuma 09:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR