MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Pendik Belediye Başkanı Şahin:Bu eser sizin başarınız
Pendik Belediye Başkanı Şahin:Bu eser sizin başarınız

Pendik, yeni bir kültür merkezine daha kavuştu. Ahmet Yesevi Mahallesi Ahi Evran Kültür Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Başkan Şahin, desteklerinden dolayı bölge sakinlerine teşekkür ederek; “Bu eser aslında sizlerin başarısıdır” dedi.

 

 

Ahmet Yesevi Mahallesi’nde temeli geçtiğimiz yıl atılan 4 bin 400 metrekare büyüklüğündeki Ahi Evran Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile dikkat çeken merkezin açılışında konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, laf yapan değil, icraat yapan bir belediye anlayışına sahip olduklarını vurgulayarak, mahalle halkına desteklerinden ötürü teşekkür etti ve “Bu eser siz Ahmet Yesevililerin başarısıdır” dedi. Ahi Evran Kültür Merkezi hakkında bilgi de veren Başkan Şahin, “Bu eser, köklerimizle yeniden buluşmak adına özenle tasarlanıp yapıldı. İçinde aile sağlığı merkezi, kütüphane, çocuklar için bilgi evi, kadınlarımız için fitness merkezi ve meslek kursları ile emeklilerimiz için kıraathane yer alıyor” şeklinde konuştu.

 

“Ülkenin her yerinde açılış var”

Belediye Başkanı Kenan Şahin konuşmasında ülke gündemini ve yaklaşan seçim sürecini de değerlendirdi. “Bir ülkede huzur olması için kalkınma da olmalı” diyen Başkan Şahin, bugün uygulanan doğru politikalarla Türkiye’nin her köşesinde bir tesisin açılışının yapıldığını söyledi. Konuşmasında örnek de veren Başkan Şahin; “Hakkari’de havaalanı açıldı. Ordu- Giresun arasında denize havaalanı yapıldı. 150 yıllık hayal olan Marmaray’ı zaten biliyorsunuz. Bütün bunlar bir zamanlar hayaldi, şimdi gerçekleşti. 10 yıla kalmadan Türkiye kendi uçağını da üretecek. Şimdi hayal gibi gözüken bu proje diğerleri gibi gerçekleşecek.” dedi.

 

Pendik Belediyesini tebrik ettiler

Törende konuan AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Pendik Belediyesinin ideolojik belediyecilik yapmadığını, bu sayede başarılı projelere imza attığını söyledi. Pendik’in İstanbul’un gözbebeği haline geldiğini ifade eden Rüstem Kabil, Pendiklilere seslenerek; “Sizler destek verdiğiniz sürece bu kadrolar yatırım yapmaya devam edecek” şeklinde konuştu. Öte yandan açılış törenine katılan AK Parti Milletvekili adayları Alim Erdemir ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir de Pendik Belediyesini tebrik ederek, hayırlı olsun dileklerini sundular.

 

Ahi Evran Kimdir?

Kültür Merkezine adı verilen Ahi Evran, Anadolu’nun Müslümanlaştırılmasının temelini atan Ahmet Yesevi’nin talebelerinden eğitim almış bir Anadolu Filozofu. Anadolu şehirlerini dolaşarak esnafa bilhassa İslâmiyetin alış-veriş bilgileri hakkında vaazlar verdi. 1171 yılında doğan Ahi Evran, ahiliğin kurucusu olarak da biliniyor. Aynı zamanda çok yönlü bir fikir adamı olan Ahi Evran 1261 yılında meydana gelen parçalı ay tutulmasında vefat etti.

📆 28 Mayıs 2015 Perşembe 13:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR