MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, İlçeler, Kültür-Sanat, Magazin, Maltepe, Manşet, Toplum » Şarkılar öğretmenler için söylendi
Şarkılar öğretmenler için söylendi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Öğretmenler gününde gençleri uyuşturucuya karşı mücadeleye çağırdı.

Maltepe Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü muhteşem bir konserle kutladı. Maltepe Meydanı’nda düzenlenen konserde, Şevval Sam, Emre Aydın, Selçuk Balcı ve Hasan Karayol’un seslendirdiği türkü ve şarkılarla Maltepeliler, horonlar tepip, halay çekti. Binlerce Maltepelinin doldurduğu meydanda bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Her zaman önlerinden düğmelerimizi saygıyla iliklediğimiz öğretmenlerimizin ellerini, sizin adınıza öpüyorum. Onlara çok şey borçluyuz” dedi.

 

MÜZİK ZİYAFETİ

29 Ekim’de düzenlenmesi planlanan ancak Karaman Ermenek’te yaşanan maden faciası nedeniyle ertelen konser, Öğretmenler Günü’nde, “Cumhuriyeti Öğretmenlerimizle Kutluyoruz” sloganıyla gerçekleştirildi. Maltepe Meydanı’nda düzenlenen, barkovizyon ve sahne gösterilerinin yapıldığı konserde, kemençe, bağlama, tulum ve gitar sesleri birbirine karıştı.

 

unnamed (1)

BALCI’DAN KEMENÇE ŞOV

Maltepelilerin büyük bir coşku yaşadığı konser, Maltepeli sanatçı Hasan Karayol’un muhteşem türküleri ve sahne şovuyla başladı. Canlı yayınlanan etkinlikte, özellikle 12 Eylül darbesinde cezaevinde kansere yakalanıp yaşamını yitiren sanatçı Ruhi Su’nun parçalarına yer veren Karayol, halkın arasına karışarak, geniş repertuarından türküler seslendirdi. Karayol’dan sonra sahneye çıkan Selçuk Balcı da, Maltepelileri kemençe eşliğinde seslendirdiği Karadeniz türküleriyle coşturdu. Balcı, yanına gelen down sendromlu bir kızın doğum gününü de sahnede kutladı. Balcı’dan sonra sahneye çıkan Emre Aydın ise sevilen şarkılarını, hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Konser sırasında yapılan havai fişek gösterisi izleyenleri büyüledi. Son olarak sahne alan Şevval Sam da, seslendirdiği nostaljik şarkılarla, dinleyicilerini maziye götürdü.

 

GENÇLERE UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, şölende yaptığı konuşmada “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’in yükselmesinde ve gelişmesinde bizlere gösterdikleri yol ve verdikleri derslerle katkı sunan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz” dedi.

 

Konuşmasında özellikle uyuşturucuyla mücadele üzerinde duran kılıç, uyuşturucuyla mücadele merkezi kurduklarını hatırlatarak, “Siz değerli gençlerimiz hazır bir aradayken söz almak istiyorum. Uyuşturucuyla mücadelede yanımda mısınız?” sorusunu yöneten Kılıç’a, alanı dolduran gençler hep bir ağızdan “Evet” yanıtı verdi. Kılıç, aynı sözünü üç kez tekrarladı ve üç kez “Evet” yanıtı aldı. Ali Kılıç, gençlerden uyuşturucuyla mücadele için okul önlerine kurdukların zabıta birimlerindeki görevlilere destek olmalarını istedi.

 

Galeri
📆 24 Kasım 2014 Pazartesi 16:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR