MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Manşet, Şile, Toplum » ŞİLE BAŞPEHİVANI RECEP KARA
ŞİLE BAŞPEHİVANI RECEP KARA

Geleneksel olarak düzenlenen Şile Yağlı Güreşlerinin bu sene 10.su düzenlendi. Şile Er Meydanında düzenlenen güreşe 50 Başpehlivan olmak üzere 360 güreşçi katıldı. Şile Yağlı Güreşlerinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri pehlivanlarının yanı sıra milli güreşçiler de yer alırken Şile Başpehlivanı Recep Kara oldu.

 

Geleneksel olarak düzenlediğimiz Şile Yağlı Güreşlerinin bu sene 10.su düzenlendik. Şile Er Meydanında düzenlediğimiz güreşe 50’si Başpehlivan olmak üzere 360 güreşçi katıldı. Şile Yağlı Güreşlerimizde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri pehlivanlarının yanı sıra milli güreşçiler de yer alırken Şile Başpehlivanı Recep Kara oldu.

Belediye Meydanımızda gerçekleştirilen mehteran konseri ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan 10. Şile Yağlı Güreşlerimiz gelenekselliği ve katılım sağlayan usta güreşçilerin heyecan dolu çekişmeleri ile Türkiye’de düzenlenen güreşler arasında söz sahibi hale geldi.

ATA SPORLARININ DESTEKÇİSİYİZ

Şile Er Meydanında heyecan ve çekişmenin en üst seviyede olduğu gibi tribünlerde de bi o kadar heyecan vardı. Güreşlerin başladığı ilk dakikalarda tüm tribünleri dolduran hemşehrilerimiz güreşler bitene kadar yerlerinden ayrılmadı. Güreşlerin startını veren ve kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu “ Ata sporlarımız bizlerin geçmişini, kültürünü yansıtan sporlardır. Müsabakalarda tarafların birbirine rakip olması onların birbirine karşı küslüğünü, kızgınlığını değil tarafların kendilerini geliştirmesi adına olan bir durumdur. Bizim ata sporlarımız da her zaman bu düşünce doğrultusunda oluşturulmuş ve devam etmiştir. Bizler ata sporlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimize bir müjdemiz de bir diğer ata sporumuz olan okçuluk için kulübümüzü kurduk. Şile Belediyesi Okçuluk kulübü olarak çok yakın zamanda eğitimlere ve faaliyetlerimize başlayacağız. 10.sunu düzenlediğimiz yağlı güreşlerimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime ve sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu TURGEV Yönetim Kurulu üyesi ve Okçuluk Vakfı  Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan’ın da katıldığı güreşler kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 14 farklı dalda 360 güreşçinin katıldığı heyecan dolu Yağlı Güreşlerimizde başpehlivanlık için mücadele eden 50 pehlivandan 3.lüğü Nedim Gürel ve Ali Rıza Kaya paylaşırken 2. Fatih Atlı başpehlivan ise Recep Kara oldu.

📆 23 Ağustos 2016 Salı 11:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR