MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ekonomi, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » şirket kurtaran check up
şirket kurtaran check up

İşletmeler, yönetimde kuralları doğru olarak hayata geçirdiklerini düşünür. Fakat farkında olmadan yapılan hatalar bir işletmeyi sona götürebilir.

 

Şirketlerdeki başarısızlık oranlarının yüksek oluşu, yönetimin akılcı planlanmamasından kaynaklanıyor. Yönetim becerilerinin geliştirilmesi, stratejik planlama, şirket sahibine etkin bakış açıları kazandırma amaçlı hizmet yürüten Modern Finans, işletmelerin sorun yaşamalarına yol açan bir çok konuyu finansal “check up” yaparak çözümlüyor.

 

Finansal Check-Up; erken uyarı sinyallerini tespit ederek, durumu kritik olan şirketlere fayda sağladığı gibi, işletmesini sağlıklı şekilde sürdürmeyi hedefleyen tüm şirketlerin başvurması gereken bir yöntem. Bu tespit sayesinde potansiyel sorunlar önceden teşhis ediliyor, hataların tekrarlanmamasına yönelik öneriler sunuluyor. Sektörün geneline ve en iyilerine göre nasıl performans gösterdiği değerlendiriliyor.

 

 

Uzun ömürlü işletme
Ekonomisi iniş çıkış göstermeyen ülke yok. Yönetim konusunda farklı açılımlar sağlayarak, eksik noktaları gidermede destek olan Modern Finans yöneticisi Yıldırım Turan’a göre her olasılığı düşünerek hareket etmeli. “İşletmenin başarılı olması için yönetim sistemi doğru inşa etmek gerekiyor. Şirketin uzun ömürlü olması bu sistematik yapıya bağlı” diyor Turan.

 

Sadece var olan şirketlere değil yeni kuracaklara da hizmet götüren Kurum, pazar potansiyeli, bütçenin oluşturulması, işleyişin, kârlılık hedeflerinin belirlenmesi gibi alanlarda şirket yolculuğu boyunca rehberlik yapıyor. Uzmanlaşmış bilgi ve profesyonel uzmanlarca paranın kontrol edilebilmesi için bir akıl hocası olmaktan çok bizzat işin içinde oluyorlar.

 

‘Ticaret zekası sonradan geliştirilebiliyor’
İnsan yönetimi, müşteri memnuniyeti üretim-teslimat-müşteri hizmetleri, satış yönetimi gibi alanların hepsinde, stratejik çalışmayla en iyi performansı kurguluyorlar. Modern Finansal Danışmanlık, istanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere çeşitli illerde yaklaşık 20 farklı sektörle çalışıyor. Müşterilerin zorlu rekabet koşullarına uygun, sağlıklı bir finansal yapıya kavuşmalarını, şirket değerlerini arttırmalarını, yeni yatırımlar yapabilme yeteneklerini ve iş zekalarını adım adım güçlendiriyorlar. Ticari zekanın önemli yer tuttuğu şirketlerin karlılık oranlarının yüksek olduğuna işaret eden Yıldırım Turan, ticaret zekasının sonradan geliştirilebildiğine vurgu yapıyor..

 

Çağımız iş dünyasının şirketleri için temel hedefler arasında yer alan uzun vadeli başarıyı planlamak ve hayata geçirmek mümkün: Modern Finans, şirketin röntgenini çekip, ayrıntılı bir “check up” uygulamasından sonra şu alanlarda yol haritası oluşturuyor

 

Finansman Sıkıntısı:
İşletmelerin yakın vadeye sıkışmış banka, factoring, leasing vb. kurumlara olan ödemelerinin 6 ay, 1 yıl ve 2 yıl ödemesiz 7 yıla kadar borçlarının yeniden yapılandırılması. Firmaların yeni projelerindeki finansman sıkıntılarını gidererek, rahat bir şekilde üretim ve pazarlama faaliyetlerini hayata geçirme

 

 

Hibe Krediler:
Gelişmiş ülkeler tarafından belirlenen ve Dünya Bankası aracılığı ile ülkemizde istihdam yaratan büyük, orta ve küçük ölçekli firmalarla, desteklenmeye değer görülen yeni projelerin desteklenmesine yönelik “Geri Ödemesiz Finansman Kaynaklarının” araştırılması. Kredilendirilmeye(hibeye) değer görülen firma ve projelere ulaşılması yönünde aracılık hizmetlerinin sağlanması

 

Alternatif finans kaynakları
Şirketin kısa vadeli finansman ihtiyacını belirleyerek, uygun vade ve faizler ile alternatif finansman kaynaklarını önermek ve bu kaynakların sağlanmasına aracılık etmek. Uzun vadeli satışlar ve stoklu çalışma sebebiyle oluşan finansal ihtiyaçların orta vadeli krediler ile fonlanarak işletme döngüsünün rahatlatılması için çözümler sunmak. Yurtiçinde ve dışında faaliyet gösteren her türlü gerçek ve tüzel kişi ve yatırımcıların talepleri doğrultusunda; yatırım işletme ve kurum hizmet alanlarına göre birçok kredi kuruluşundan farklı faiz oranları ve koşullarla kredi sağlamak.

 

 

Kredi analizi
Kredi taleplerine yönelik “Kredi Danışmanlığı” hizmetleri çerçevesinde yatırım ve işletme kredisi etüdü. Vade/Maliyet yönünden en uygun kredi kaynaklarının saptanması. Yatırım ve işletme kredisi için gerekli bilgi ve belgelerin temini. Bu krediler için gerekli fiziki ve mali projelendirmenin yapılması. Kredi başvuru dosyalarının hazırlanması ve dosya takibi.

 

Borç takibi
Kadrosunda bulunan konusunda uzmanlaşmış avukatlık kadrosu ile müşterilerine, tahsili gecikmiş alacaklarla ilgili işlem, dava ve pazarlık işlemlerinde danışmanlık verilmesi.
İşletmenin orta/uzun vadeli borç geri ödeme gücünün incelenmesi, karlılığın arttırılması için gerekli tedbirler konusunda önerilerin sunulması. Uygun şartlarda finansman sağlanması. Kredi geri ödemelerinin düzenli bir şekilde yapılması için sürekli danışmanlık sunumu.

 

Bir işletmede başarının sırları

Finans Uzmanı Yıldırım Turan, bir işletmenin başarısında rakiplerine göre öne çıkmasında önemli noktaların altın çizdi:

 

-Her işletme “sağlık kontrolu” yaptırması gerektiğinin önemine vakıf olmalı. Tıpkı tıpta olduğu “doğru teşhis” hayati önem taşır.
-İnsanlar nasıl sağlık adına “koruyucu tedavi” uyguluyorsa şirketler için de aynı sistem geçerlidir. Tedavi için zamanında başvurmaları gerekir.
-Firma, finans maliyetlerini doğru yönetebiliyor mu? Müşteri bazında ne kadar kâr ettiğini biliyor mu? Para fazlası veya eksiği var mı? Tahsilatlardaki gecikmenin şirkete getirdiği yük ne kadar? Başarıya ulaşmak, bu soruların doğru yanıtlarını verebilmekle mümkün
-İş dünyasının acımasız ortamında, döneme ait tüm alacaklar, borçlar, çek tahsilatları, nakit ve banka hesapları yönetimi, (üretime dayalı kurumlarda) malzeme alımları, işçilik giderleri gibi kalemlerin son derece uzman kişilerce kontrol ve idare edilmesi gerekir.
-Aynı amaca yönelik olarak rakip şirketlerdeki örnekleri gözden geçirmeden üretime veya hizmete başlamak zaman ve para enerjisini boşa harcamak demektir
-Eğer sorunlar ileri düzeydeyse, kar oranı çoık düşükse maliyet, kalite, hizmet ve hız gibi önemli performans birimlerinde radikal kararlar alınmalıdır.

Etiketler:
📆 22 Ocak 2015 Perşembe 09:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR