MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Magazin, Manşet, Toplum » SÜMER EZGÜ ALS’YE KARTAL’DAN MEYDAN OKUDU
SÜMER EZGÜ ALS’YE KARTAL’DAN MEYDAN OKUDU

Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Kartallılara türkü dolu bir gece yaşattı. Kartal Belediyesi, Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin 7. gününde Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü’yü konuk etti. Sanatçı Sümer Ezgü, ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan kampanyaya konserinde destek verdi.

 

 

Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Kartallılara türkü dolu bir gece yaşattı. Kartal Belediyesi Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında konser veren Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, meydanı dolduran binlerce Kartallıyı coşturdu. Ezgü’nün konseri öncesinde sahne alan Aygül Öztürk, Erol İkisivri ve Yakacık Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin halk dansları da festivale renk kattı.

 

unnamed (2)

Türk Halk Müziğinin Güçlü ve tanın ismi Ezgü, derlediği türküleri seslendirirken Kartal Meydanı’nı dolduran binlerce Kartallı türkülere eşlik etti. Ezgü’nün hareketli türkülerinde Kartallılar, halay tutup gönüllerince eğlendiler. Konserin ilerleyen dakikalarında Ezgü, kaşık havası ve davul şovlarıyla Kartallılara adeta görsel bir şölen sundu. Konserin ardından Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Sümer Ezgü’ye Kartal figürlü heykelcik takdim etti. Başkan Yardımcısı Gürer, Kartal’ın Anadolu yakasının kültür ve sanatın merkezi olduğunu ifade etti. Gürer, “ Kartal, kültür ve sanatın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Festivalimiz yoğun ilgi gördü. Halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Ezgü ALS’ye Kartal’dan Meydan Okudu

Konser sonunda ALS hastalığına dikkat çekmek ve ALS Derneği’ne destek vermek için sahneden inen Sümer Ezgü; Fuat Güner, Kenan Doğulu ve Volkan Konak’a Kartal Meydanı’ndan meydan okudu. Sanatçı Sümer Ezgü, sinir sistemi hastalığı “Amiyotropik Yanal Skleroz”a (ALS) dikkat çekmek amacıyla “ALS için başından aşağı bir kova buzlu su dök” sloganıyla başlatılan kampanyaya destek verdi. İlk kez konser sahnesinde gerçekleştirilen kampanyada Sümer Ezgü; Fuat Güner, Kenan Doğulu ve Volkan Konak’a meydan okuduğunu söyleyerek bir kova buzlu suyu başından aşağı boşalttı.

 

 

 

“Maddi Yardım Önemli”

Konser sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sümer Ezgü kampanyaya destek verdiğini söyledi. Daha önce de birçok sosyal sorumluluk projesi içinde yer aldığını ifade eden Ezgü, “ALS hastalığı için başlatılan kampanyaya destek olmak istedim. Bu tarz etkinlikler dünyada birlik olma refleksini de geliştiriyor. Aslında bakıldığında işin şov tarafı önemli değil. Önemli olan maddi yardımda da bulunmak. Ben buradan iş adamlarımıza da sesleniyorum. Başka türlü olamayacak bu iş” dedi.
Ömer Fethi Gürer’in ‘Kartal’ Şiiri Dakikalarca Alkışlandı

Festival kapsamında sahne alan Kartal Türk Musiki Derneği sanatçıları, sözleri Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e ait olan ve Dr. Arif Şanlı’nın bestelediği ‘Kartal’ eserini seslendirdi. Kartallılar tarafından büyük beğeniyle karşılanan eser, dakikalarca alkışlandı.

Galeri
📆 22 Ağustos 2014 Cuma 12:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR