MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum, Yaşamın İçinden » TAKILIYORUM YAHU…”’
TAKILIYORUM YAHU…”’

TARİKATIM GELDİ

Eskiden herşeyin bir anlamı, bir değeri vardı. İnsanlar anlamına vakıf oldukları bu değerlere saygı gösterirlerdi.


Din, dindi, Peygamber peygamberdi, Allah Allah’tı, Bayrak bayraktı, Ezan ezan’dı…Şimdilerde öylemi değil, her şey birbirine karıştı bazı şeyler kutsaldı ve konuşulurken bu konular üzerine gereken ihtimam ve saygı gösterilirdi.


İnanmayan zaten inanmazdı ama o inanmayan bile inananlara olan saygısından hakarete varan eleştiriler yapmazdı bu değerler üzerine….
Günümüzde artık öyle değil bazı şeyler, inanan görünen inançsızlar Ülkemizde deist patlaması yaşatıyorlar…


Evet gerçekten bu böyle, bazı şeyleri o kadar basite indirgediler ki insanlar yahu bu böyleyse gerek yok okadar tefferruata deyip Orucu, Namazı, Kuran okumayı , Peygambere inanıp saygı duymayı bıraktılar….
Tarikatların umurundamı bu durum değil tabiki, onlar kendine inandırdıkları insanların nasıl ceplerini boşaltırız onun derdindeler.


Yanmaz kefenler, Tuğlalar,Cennette arsalar, şu tarikattanım dersen direk cennetliksin safsataları ve dünyada sapıklıkla adlandırlan , genç kız (HURİ) vaadleri.


Ülkemizde sanırım 2000’e yakın uydudan yayın yapan kanal var ve ne hikmetse bu kanallarının çoğunun dini konularda konuşma hakkı olan hocaları var…
Gecenin ilerlemiş saatlerinde öyle şeyler anlatıyorlar ki o kanallardan insanlara duyanın aklı şaşar…
Tövbe haşa Allah’la konuşup olacak depremin yönünü kendi şehirlerinden başka şehirlere yönlendiren şeyhlermi dersiniz,dua ederek uzaya fırlatılan uyduları düşüren şeyhlermi dersiniz,ölen eşinizle son kez sevişebilirsiniz diyen hocalarmı dersiniz,peygamber efendimize de iftira atarak evine saçma sapan nikahlarla 4-5 tane kadını dolduran tiplermi dersiniz…


İsminin başına hoca lakabını koyup kendi kurduğu kanal’da genç erkekleri, genç kızları pazarlayan tiplermi dersiniz.(Neyse bu bahsettiğim şahsı devlet içeri tıkdıda içimiz biraz rahatladı)…


Ateistler dediğimiz inançsız kişiler varya onlar bile dine bukadar zarar vermiyorlar bence, adam inanmıyorum diyor ve kimseyide inandırmamak için zorlamıyor hatta yeri geldiğinde bu sahtekarlara karşı inananların yanında oluyorlar.


Mustafa Kemal Atatürk boşuna dememiş dinle devlet işleri birbirine karışmasın diye. Bence de karışmasın hatta Devletimiz bu tip insanları, ıslah etmek adına gereken cezalandırmayı yapmak için bir an önce harekete geçsin.
Ama bizler de suçluyuz , hatta en büyük suç bizde Allah’ın bize teblih ettiği Kuran’ı kerimi bir kez açıp okumadan sanki eve konulan bir süs gibi duvarlara asarsak , mahallenin nalburu, fırıncısı bilmem ne Hoca amcalar bizi daha çok sağar….


Miskinlemiş bir Millet Tiskinilecek hale düşer, çalışmalıyız, çocuklarımızı okutmalıyız ve tamamen bilimle örtüşen hayatı yine bilimle yaşanılır hale getirmeliyiz.


Zor değil açın bakın Yüce Kitabımız Kuran’ı Kerimde de bunu söyleyen ayetlere rastlayabilirsiniz.
Allah bizlere verdiği aklı kullanalım diye vermiş ve herkese vermiş bizlere ahkam kesen sahtekarlar da ki akılla idare edin dememiş….


İnşallah bir gün aklımız bizden hesap sormaz….


Saygılarımla…

📆 17 Şubat 2020 Pazartesi 15:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR