MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kültür-Sanat, Magazin, Manşet, Toplum » Türk Sineması Hulusi Kentmen’le buluşuyor
Türk Sineması Hulusi Kentmen’le buluşuyor

TÜRK SİNEMASI HULUSİ KENTMEN’LE BULUŞUYOR!
HULUSİ KENTMEN, TÜRK SİNEMASININ 100.YILINDA
SİNEMACI ARKADAŞLARI VE AİLESİNİN KATILACAĞI KENDİ ANMA
PROGRAMINA 1956 MODEL ÜSTÜ AÇIK ARACIYLA GELECEK!

 

20 ARALIK CUMARTESİ SAAT 12:30’DA KADIKÖY’DE GERÇEŞELECEK ETKİNLİĞE FİLİZ AKIN, TARIK AKAN, TÜRKAN ŞORAY, EDİZ HUN VE İZZET GÜNAY GİBİ TÜRK SİNEMASININ EFSANE İSİMLERİNİN DA KATILMASI BEKLENİYOR

 

Yeşilçam’ın büyük çınarı Hulusi Kentmen ölümünün yirmi birinci, Türk Sinemasının yüzüncü yılında, ilginç bir seremoniyle anılacak. Kendisine ait ve sinemamızda birçok oyuncunun kullandığı 1956 model Ford marka üstü açık aracıyla, Filiz Akın,Tarık Akan, Türkan Şoray, Ediz Hun, İzzet Günay gibi sinemacı arkadaşlarının hazır bulunacağı, kendisine ait anma programına katılacak, torunu üzerinde resimlerinin olduğu, kendi elleriyle yaptığı anı kurabiyelerini konuklara dağıtacak.

 

Hepimizin babası, amcası, çoğumuzun dedesi olmasını isteyecek kadar sevdik onu. Tatlı sertti, otoriterdi ama hep babacandı, iyi kalpliydi, yufka yürekliydi. Hiçbir filminde kötülük yapmasını beklemedik ondan. Polis ve hakim rollerinde gerçek adaletin, hoşgörünün, zengin iş adamını oynadığı rollerde dürüst patronluğun, dedeyi oynadığı rollerde hep tontonluğun simgesi oldu.

 

 

Yeşilçam’a saygı konseptindeki etkinliklerine Mobil 1’in destekleriyle bir yenisini ekleyecek olan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, anma programında Hulusi Kentmen’e ait, heykeltıraş, ressam ve sanat yönetmeni Talat Doğanoğlu’nun birebir ölçüde yapmış olduğu hiperrealist heykeli de, 1956 model aracının başında hazır bulunduracak.

 

20 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlikte, torunu Melek Kentmen’in kendi elleriyle yaptığı ve üzerinde Hulusi Kentmen’in fotoğraflarının olduğu kurabiyeler, günün anısına katılan konuklara dağıtılacak. Türk Sinemasının 100.yılında gerçekleşecek anma seremonisine Filiz Akın, Tarık Akan, Kadir İnanır, Türkan Şoray, Ediz Hun, İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Emel Sayın gibi birçok sinema oyuncusunun katılması bekleniyor.

 

BASIN DAVETİ:
TARİH: 20 ARALIK CUMARTESİ,
SAAT: 12:30
YER: UZUNÇAYIR CADDESİ KONAK İŞ MERKEZİ NO: 30
KADIKÖY (YENİ SALI PAZARI KARŞISI)

📆 18 Aralık 2014 Perşembe 14:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR