MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Ümraniye » ÜMRANİYE’DE DEPREM ODAKLI YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ
ÜMRANİYE’DE DEPREM ODAKLI YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Ümraniye genelinde hem kamu hem de özel sektör eliyle yapılan projeler kapsamında 9 bin 324 bina ve 34 bin 890 bağımsız birim kentsel dönüşüm çalışmalarına doğrudan dâhil oldu. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde vatandaşların hızlı hareket etmesiyle bütün ilçeyi 5 sene içinde ayağa kaldıracaklarına inandığını söyledi. Başkan Yıldırım, ilçe genelinde son 5 yılda yapılan kentsel dönüşüm hamlelerini de tek tek anlattı.

Ümraniye’deki kentsel dönüşüm çalışmaları, Ümraniye Belediyesi öncülüğünde devam ediyor. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümün bir süreç olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, ilgili yasaya göre üçte iki nitelikli çoğunluğun bulunmasının ardından çalışmalara başlandığını söyledi.

Yıldırım, Ümraniye’de kentsel dönüşümün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediye işbirliğiyle yürütüldüğünü belirterek, bunun yanı sıra bireysel olarak binasını yenilemek isteyenlere de kolaylık gösterdiklerini kaydetti.

ÜMRANİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ

FİNANSKENT’TE 245 KONUT ÇOK KISA SÜREDE TESLİM EDİLDİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle İstanbul Finanskent’te 245 konutluk dönüşüm projesi tamamlandı.

HEKİMBAŞI’NDAKİ YENİ YAŞAM ALANI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi’nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje bittiğinde vatandaşlar sosyal donatı alanlarıyla rahat bir nefes alacak.

Yeni bir yaşam alanının yükseldiği Hekimbaşı Mahallesi’nde 40 bin 271 metrekare alanda 2 bin 500 kişinin yaşayacağı 597 konut, 28 dükkân, kapalı otoparklar, 3 ayrı bölgede park ve yeşil alan, koşu parkurları, spor ve çocuk oyun alanları, yaklaşık 68 derslik kapasiteli lise bulunuyor.

TAMAMLANAN PROJE ÇALIŞMALARI SAYESİNDE ÜMRANİYE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Ümraniye Belediyesi, beş mahallede proje çalışmalarını tamamladı. Projelere başlanmasıyla birlikte depreme dayanıklı binalar tek tek yükselmeye başlayacak.

Proje çalışmaları tamamlanan 5 mahalleden biri olan Topağacı Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşümle yaklaşık 80 bin metrekare alanda yeni bir yaşam merkezi kurulacak. Projede toplam bin 298 konut ve ticari alan yer alacak. Mevcut 206 yapı, 278 bağımsız birim ve 539 hak sahibinin kentsel dönüşüme katıldığı Topağacı Mahallesi Projesi tamamlandığında yaklaşık 5 bin 500 kişi yeni ve güvenli evlerine kavuşmuş olacak. Topağacı Mahallesi’ndeki proje 1. Etap 1.017 bağımsız birim ve 2. Etap 281 bağımsız birimden oluşuyor. Projede sosyal donatı alanları, açık spor alanları, parklar, aile sağlığı merkezi, kültürel tesis, açık ve kapalı otoparklar yer alıyor. Öte yandan İnkilap Mahallesi 1. Etap 121 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi, Dumlupınar Mahallesi 285 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi ve Kazım Karabekir Mahallesi 118 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi de tamamlanan projeler arasında yer alıyor.

İSTANBUL’UN EN GÖZDE PROJELERİ ÜMRANİYE’DE YÜKSELECEK

Ümraniye Belediyesi, uzun yıllar çözüme kavuşmayan 2B arazisi olup imar bekleyen 15 mahallenin imar planlarını tamamladı.

Ümraniye Belediyesi ekiplerince hazırlanan imar çalışmaları sonucunda deprem odaklı kentsel dönüşüm planları ile Boğaziçi Geri Görünüm Bölgesi İmar Planı da tamamlandı. Topağacı Mahallesi 1. ve 2. Etap, İstiklal Mahallesi Projesi, İnkılap Mahallesi 1. Etap, Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir Mahallesi’nde olmak üzere 6 proje alanında yapılacak olan 2 bin 32 bağımsız birimde 8 bin 128 kişinin oturması planlandı. Ayrıca Karabekir bölgesinde Dumlupınar, Elmalıkent, Hekimbaşı, İnkılap, Kazım Karabekir ve Topağacı Mahalleleri’nde, 6 proje alanında toplam 630 etaptan oluşan ve toplam 2 milyon 780 bin 307 metrekare alana sahip yaklaşık 61 bin 350 bağımsız birimin yapılması planlanıyor. Karabekir bölgesindeki kentsel dönüşüme ek olarak, Dudullu bölgesinde de önemli bir kentsel dönüşüm çalışması hedefleniyor. Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Huzur, Cemil Meriç ve Ihlamurkuyu Mahalleleri’nde, 6 proje alanında toplam 250 etaptan oluşan ve toplam 1 milyon 313 bin 626 metrekare alandan meydana gelen yaklaşık 22 bin 650 bağımsız birimin yapılması planlanıyor. Tepeüstü, Parseller ve Yenişehir Mahallelerinin de imar planları tamamlandı. Gerek yapım aşamasında, gerekse proje aşamasında olan kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandığında ilçe daha güvenli ve daha yaşanılır bir hale dönüşmüş olacak.

BAŞKAN İSMET YILDIRIM: YENİ YAŞAM ALANLARINIZ İÇİN HAZIR OLUN

‘Sizler için Ümraniye’de dönüşüme hazırız’ diyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında, “Yıllarını kentsel dönüşüme adamış bir mühendis ve idareci olarak, göreve geldiğimiz 2019’dan bu yana Ümraniye’mizin dönüşüm ve değişimi için önemli proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak, başlattığımız dev kentsel dönüşüm atağı ile ilçenin yapı stokunun yüzde 70’ni depreme dayanaklı hale getirdik. İmar planlarımız hazır. Desteklerimiz hazır. Plan ve projelerimiz hazır. Eğer sizler de hazırsanız tüm sevdiklerinizle huzurlu ve mutlu yaşayacağınız yeni kentsel yaşam alanlarını malikler, özel sektör ve kamu olarak hep birlikte hazırlayalım. Ümraniye’deki kentsel dönüşüm seferberliğine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

BAŞKAN YILDIRIM: YENİ VE GÜVENLİ ALANLARDA YAŞAMAK HERKESİN HAKKI

Başkan Yıldırım, Ümraniye’de yeni yapılacak projeler ile birlikte yeni yaşam alanının oluşacağını belirterek “Ümraniye’ye kazandırdığımız modern yaşam alanlarının hayırlı olmasını diliyorum. Güvenli ve modern yaşam alanlarında yaşamak herkesin hakkı. Kentsel dönüşümde vatandaşların hızlı hareket etmesiyle bütün ilçeyi 5 sene içinde ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Yeter ki nitelikli çoğunluğu bulalım” dedi.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 74 MİLYON 774 BİN 400 LİRA KİRA YARDIMI

Ümraniye Belediyesi, deprem odaklı çalışmalarıyla ilçeyi olası bir felaket senaryosundan en az düzeyde etkilenecek şekilde dönüşüm çalışmalarına hız kazandırdı.

Son 4 yılda Ümraniye’de evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara 6306 sayılı kanun kapsamında yaklaşık 74 milyon 774 bin 400 lira kira yardımı yapıldı. Ayrıca vergi, harç ve KDV muafiyetleri sağlandı. Kiracılara ise tek seferde 7 bin TL taşınma desteği verildi. Hükümetin hayata geçirdiği, “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına 10 bin 5 bina müracaat etti. Bu da 32 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDE 100 BİN TL’LİK DANIŞMANLIK HİZMETİ ÜCRETSİZ VERİLİYOR

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü 2019’den beri vatandaşlara ücretsiz ve şartsız; kentsel dönüşüm hukuki ve teknik destek hizmeti vermeye devam ediyor. 

Kurulan kentsel dönüşüm ofislerinin çalışmaları çerçevesinde; 3 milyon metrekare alan için kişilere proje başına maliyeti yaklaşık 100 bin TL’lik danışmanlık hizmeti ücretsiz olarak 6 bin 534 bina için verildi. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün yaptığı bilgilendirme çalışmaları sayesinde 100 bine yakın vatandaşa ulaşıldı. Ümraniye sınırları içerisinde toplam 56 bin bina bulunuyor. İlçe genelinde yapılan tespitler neticesinde 300 adet riskli binanın yıkılması gerekli görüldü.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE 9 ADIMDA EVİNİZİ YENİLEYİN

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuran her vatandaş uzlaşma sağladığı anda 9 adımda yeni ve güvenli evine kavuşuyor.

9 ADIMDA EVİNİ YENİLE

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuran her vatandaş, uzlaşma sağlaması halinde uygulayacağı 9 adımla hem binasını yenileyecek hem de kira desteği alabilecek.

Kentsel Dönüşüm Süreci’nde izlemeniz gereken yol haritası ise şu şekilde;

Parsel Bazlı Dönüşüm;

– E-devlet üzerinden lisanslı firmalara müracaat

– Laboratuvar sonuçlarına göre risk durumunun tespiti

– Tapu Müdürlüğü tarafından riskli durumunu bildiren tebligat çekilmesi

– Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye tebligatının çekilmesi

– Yıkım işleminin gerçekleşmesi

– Yıkım sonrası kira yardımı başvurusu

– İnşai faaliyetlerin yürütülmesi

– Yeni konutlara yerleşim

Ada Bazlı Dönüşüm;

– Bölgesel analiz ve risk durumu tespiti

– Bakanlık üzerinden Rezerv Konut Alanı ya da Riskli Alan İlanı

– Uzlaşma görüşmeleri sürecinin yürütülmesi

– En az 2/3 çoğunluğun sağlanması

-Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye tebligatının çekilmesi

– Tahliye ve yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi

– Yıkım sonrası kira yardımı başvurusu yapılması

– İnşai faaliyetlerin yürütülmesi

– Yeni konutlara yerleşim

Galeri
📆 03 Ocak 2024 Çarşamba 11:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR