MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » Yazar Emine Şenlikoğlu’ndan Sultanbeyli’de Söyleşi
Yazar Emine Şenlikoğlu’ndan Sultanbeyli’de Söyleşi

Yazar Emine SAMED Sultanbeyli İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları ve ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğinin ortaklaşa düzenlediği söyleşi programına katıldı.

 
Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde programa Emine Şenlikoğlu Özkan ile birlikte eşi Recep Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü,  ÖNDER Marmara Bölge Sorumlusu Mehmet Çağıl, Akparti Kadın Kolları Başkanı Gülten Teoman, dernek yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda bayan katıldı.

 
Soma’da şehit olan işçiler için Kuran tilavetiyle başlayan program, SAMED Dernek Başkanı Özcan KARAKUŞ’un konuşmasıyla devam etti. Başkan KARAKUŞ konuşmasında “Uzun yıllardan beri tanıdığımız Emine Şenlikoğlu, küçüklüğümüzde bizi kitapla tanıştıran, okuma sevgisini ve alışkanlığını başlatan bir yazarımızdır. Böyle bir yazarı sizlerle buluşturmaya imkan verdiği için Allah’a hamd ediyorum” dedi.

 
Yazar Emine Şenlikoğlu da söyleşisinde birkaç tema üzerinde durarak İslami bilinç, Müslüman bayanlara karşı yürütülen psikolojik harekat, aile eğitimi, ırkçılık, kader, toplumun İslam’a bakışı ve dinin pratik hayata yansıması konularında konuştu.
Şenlikoğlu, “Toplumumuzda benim de küçüklükten beri karşılaştığım bakış açısı, Müslümanların bir şey bilmediği, çağı geriden takip ettiği üzerine olmaktadır. Hamdolsun bu algı değişmektedir. Küçükken tesettüre girdiğim için çok alay konusu oldum, eleştiri aldım. Hayatın her alanında Müslümanlara karşı eskiden beri bir itibarsızlaştırma yapıldı.

 
Televizyonlarda mini etek giyenlerin bunu bacaklarının güzelliğini göstererek cesaretle giydiklerini vurgulamaları da boşuna değildir. Fark etmek gerekir ki kadın şöyle demek istiyor, uzun giyindiğin zaman cesaretsiz ve çirkin bacaklara sahipsin. Eğer medeniyet ve cesaret çıplaklık ile olsaydı kedi köpekler anadan doğma çıplak, o zaman onlar daha medeni olurdu.
Başörtülü bayanları yollarından vazgeçirmek için demediklerini bırakmadılar. Bizleri vazgeçirmek için ‘Humeyni’nin kızları, çağdışı, gerici’ dediler ve en sonunda da ‘başörtülüler güzel’ dediler. Dikkat edin bütün çabalar ruhtan, İslam’ın özünden arındırılmış bir başörtüsü oluşturmaktır” diye konuştu.

Program sonunda Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer  Söğütçü ve Dernek Başkanı Özcan KARAKUŞ,  Dernek Yönetim Kurulu Ahmet Topal, Yazar Emine ŞENLİKOĞLU’na plaket ve çiçek taktiminde bulundular.

📆 24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR