MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Dünyadan, Genel, Manşet, Teknoloji » Yeryüzü Doktorları, bayram sevincini Afrika’ya taşıdı
Yeryüzü Doktorları, bayram sevincini Afrika’ya taşıdı

Yeryüzü Doktorları, Afrika Kurban Organizasyonu ile açlık çekilen bölgelerde beslenme yetersizliğine maruz kalmış insanlara yardıma devam ediyor.

 

Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kesilen kurbanlar, 150 noktada yüz binlerce insana dağıtıldı.

 
Yeryüzü Doktorları (YYD), bağışlanan kurbanlarla Afrika’da açlık sınırı altında yaşayan insanlara bayram coşkusu yaşatıyor. Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kesilen kurbanlar, 150 noktada yüz binlerce insana dağıtıldı.

 
Yeryüzü Doktorları kurban organizasyonuyla bayram coşkusunun yanı sıra yetersiz kırmızı et tüketimine bağlı olarak özellikle çocukların protein, mineral ve B12 gibi vitamin ihtiyaçları karşılıyor, beslenme yetersizliğinden kaynaklı hastalıkların önüne geçiyor.
Kurban alımlarını Afrika ülkelerinden yaparak, bölge ekonomisine de katkı sağlayan Yeryüzü Doktorları, bugüne kadar Somali, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijer, Sierra Leone ve Gana gibi yoksul ülkelerde bugüne kadar 60.000 hissenin üzerinde kurbanı yoksul ailelere dağıttı.
Bayram boyunca Nijer ve Çad köylerinde ve mülteci kamplarında kurulacak kliniklerle sağlık hizmetlerine erişimi sınırlı olan insanlara ve mültecilere sağlık hizmeti de verilecek; çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce hastaya ulaşılıp, tedavileri gerçekleştirilerek ilaçları verilecek.

 
Neden Afrika?
Yeryüzü Doktorları kurulduğundan bu yana, dünyanın en az gelişmiş 25 ülkesinin bulunduğu Afrika kıtasında kapsamlı sağlık programları uyguluyor. Yoksulluk, doğal afetler, iç savaşlar nedeni ile ağır insani krizlerin yaşandığı ülkelerde gerçekleştirilen Kurban Organizasyonları beslenme desteğinin yanı sıra toplumsal barışa katkıda bulunarak sosyal rehabilitasyon da sağlıyor. Bayram vesilesiyle Afrika’nın yoksul ülkelerine giden YYD, aynı zamanda Gönüllü Sağlık Ekipleriyle de bölge halkına sağlık hizmeti sunuyor.

📆 06 Ekim 2014 Pazartesi 10:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR