MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Yeryüzü Doktorları’ndan Uganda’ya Tıp Fakültesi
Yeryüzü Doktorları’ndan Uganda’ya Tıp Fakültesi

Yeryüzü Doktorları’nın katkılarıyla kurulan Uganda İslam Üniversitesi Habip Tıp Fakültesi’nin resmi açılışı başkent Kampala’da yapıldı.

 

40’ın üzerinde ülkede tedavi edici ve koruyucu sağlık çalışmaları yürüten Yeryüzü Doktorları, sağlık eğitimi projelerini de birbiri ardına hayata geçiriyor. Yeryüzü Doktorları’nın çalışmalarıyla 5 ay önce eğitime başlayan Uganda İslam Üniversitesi Habib Tıp Fakültesi’nin resmi açılışı Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık’ın katılımıyla yapıldı. Açılışa Kampala Büyükelçimiz Ayşe Sedef Yavuzalp, Uganda Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Asuman Kiyingi, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı, Uganda Cumhurbaşkanlığı Kamu Hizmetleri Başkanı, Uganda İslam Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Kawesa Sengendo, Milletvekillleri, Üniverisite öğretim üyeleri ve öğrencileri, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan ve Mısır gibi donör ülkelerin yardım kuruluşları temsilcileri ve diplomatları katıldı.

 

25 üniversitenin bulunduğu Uganda’da Müslümanlar’ın kurduğu ilk ve tek üniversite olan IUIU, Yeryüzü Doktorları partnerliğiyle başlattığı tıp eğitimi ile özellikle bölgede çok az sayıda olan Müslüman sağlık çalışanı, doktor ve uzman doktor sayısını arttırmayı hedefliyor.

 

Bu arada Prof. Dr Orhan Alimoğlu başkanlığındaki Yeryüzü Doktorları gönüllü sağlık ekipleri Kampala’da düzenledikleri cerrahi kampında beş günde 125 karın fıtığı ameliyatı gerçekleştirdi.

📆 13 Şubat 2015 Cuma 13:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR