MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ, SOĞANLIK YENİ MAHALLE SAKİNLERİYLE BULUŞTU
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, SOĞANLIK YENİ MAHALLE SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Deprem Dönüşümü” çerçevesinde mahallelerde ve sitelerde halkla buluşmaya devam ediyor.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bu kez Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda, Soğanlık Yeni Mahalle  sakinleriyle hisseli parsellerde mülkiyet sorununa yönelik çözümler üretmek için Kartallı vatandaşlarla bir araya geldi.
Toplantı öncesi Kartal Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Harita Şefliği’nden Harita Mühendisi Elif Müge Boy, mülk sahiplerine yönelik bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumun ardından deprem dönüşümünün, halkın önceliklerine göre gerçekleşmesine büyük önem veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, hisse sahiplerinin sorunlarını dinledi ve sorularını yanıtladı. “İnsan odaklı deprem dönüşüm projesi”ndeki yenileşme sürecinde vatandaşların haklarının korunmasını ön planda tutan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, mülkiyet sahiplerine gelişen süreç hakkında geniş bilgiler verdi.
“Çözüm üretmek idarecilerin görevidir”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bilgilendirme toplantısında idarecilerin görevlerinin çözüm üretmek olduğunun altını çizdi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında, “Çözüm üretmek bizim görevimizdir. İdarecilerin görevidir.  Kimseyi mağdur etmeyiz. Kimse mağdur olmasın diye çalışıyoruz, üretiyoruz. Buradaki amacımız, mahallelerdeki hisse ve mülk sahipleriyle bir araya gelerek ortak akılla ortak çözüm üretmektir.” diye konuştu.
“Kimsenin hakkını gasp ettirmem”
İstanbul’da imarın bir “rant’ olduğuna işaret eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,
“İstanbul’da imarla oynanan her şey de rant vardır. 7 bin 522 metrekarelik inşaat hakkı 11 bin 300 metrekareye çıkıyorsa bu bir ranttır. Burada 4 bin metrekare inşaat hakkı veriliyor. Bu bir ranttır. Slogancılıktan kaçınalım. Taşı toprağı altın olan İstanbul gibi yerde imarda en ufak hareket ranttır. Art değerdir. Bizim buradaki farkımız nedir? Biz bu artı değeri bugüne kadar hep vatandaşın lehine kullandık. Kartal Belediye Başkanı   olarak  bir metre karesinde gözümüz yok. Kartallıların güvencesi biziz. Kartallıların hakkını gasp etmeye kalkan karşısında beni bulur” dedi.
“Sözleşme taslağı hazırladık”
Deprem dönüşümü ile vatandaşların ve firmaların zor durumda kalmamaları için bir sözleşme taslağı hazırlattıklarını ve bu sözleşme taslağını  Kartal Belediyesi’nin  www.kartal.bel.tr  adresindeki resmi internet sitesine koyduklarını  vurgulayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kentsel dönüşümü, deprem dönüşü ve yerinde dönüşüm olarak nitelediğimiz bu dönüşümü  nasıl yaparız düşüncesiyle yatırımcı ve vatandaşlar arasında sorun çıkmasın diye bir sözleşme hazırladık. Önceleri firmalara ve vatandaşlara ‘Hazırladığınız sözleşmeleri getirin bizlere,  hukukçularımız bir incelesin’ dedik. ‘Hangi firma ile anlaştıysanız o firmayı biz belediye olarak inceleyelim’ dedik. Daha sonra hukukçu, mimar, mühendis dostlarımız bir sözleşme taslağı hazırladı. O sözleşme taslağını Kartal Belediyesi’nin  resmi internet sitesine koyduk. Bu taslak, iki tarafında haklarını koruyan ve kollayan bir sözleşmedir. Yatırımcı arkadaşlara diyorum ki, bu sözleşme taslağını mutlaka okuyun.  Daha iyi bir şekli olursa bize mutlaka iletin.  Ama daha iyisi de yoksa da mutlaka o sözleşme taslağını okuyup imzalayın ve yatırımızı yapın” diye konuştu.
“Deprem dönüşümünün kitabını çıkaracağız”
Deprem dönüşüm çerçevesinde sitelerle ve mülk sahipleriyle toplantı yaptıklarını, yapılan toplantılarda konuştuklarını bir kitap halinde yayınlayacaklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Birçok siteyle toplantı gerçekleştirdik. O toplantıları kayıt altına aldık. Site toplantılarında neler konuşulmuşsa ve neler sorulmuşsa hepsi kitaplaşıyor. Yakın zamanda kitap çıkacak. Herkese dağıtacağız. Bu deprem dönüşüm kitabı Türkiye’de ilk olacak” dedi.
“Seçtiğiniz yönetim şeffaf  olmalı”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında mülk sahiplerinin birleşmeleri gerektiğini belirterek, “Mülka sahipleri birleşip, kendi aranızda bir heyet seçeceksiniz. Bu heyet sizi temsil edecek. Sizlerin seçtiği kişiler şeffaf olacak. Her şeyi sizlerle paylaşacak, kendisine çalışmayacak. Müteahhitten avanta peşinde koşmayacak. Böyle olursa her işiniz o zaman yolunda ve rahat gider.” dedi.
Toplantının ardından Soğanlık Yeni mahalle parsel ve mülk sahipleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e kendileriyle bir araya geldiği, bilgilendirdiği ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

📆 23 Ağustos 2013 Cuma 09:26   ·   💬 1 yorum   ·  

“BAŞKAN ALTINOK ÖZ, SOĞANLIK YENİ MAHALLE SAKİNLERİYLE BULUŞTU” için bir yanıt

  1. Sadettin Topal dedi ki:

    Bu bölgenin tam göbeğinde ve sorunların çözümü için adını ortaya koyan insanlardan biri olarak davet edilmemem konusunda bir cevap verecek merci vardır umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR